Областният управител Валери Сарандев ще посрещне утре в кабинета си

...
Областният управител Валери Сарандев ще посрещне утре в кабинета си
Коментари Харесай

Областният управител В. Сарандев посреща потенциален немски инвеститор

Областният шеф Валери Сарандев ще посрещне на следващия ден в кабинета си изпълнителния шеф на немска компания – снабдител за автомобилната промишленост от федерална провинция Баден-Вюртенберг.

Поводът за визитата е изразения интерес от страна на немския вложител за изследване на капиталовите благоприятни условия, в Благоевград да бъде построен цех за направа на високотехнологични произведения, предопределени за автомобилостроенето.

Делегацията е предвождана от Ръководителя на Службата по търговско-икономически въпроси в Мюнхен Стефан Йонков, а самодейността точно Благоевград да бъде измежду локациите, които се посещават в България, е разисквана и контрактувана още през месец ноември предходната година, с някогашния Областен шеф Николай Шушков.

След срещата в Областна администрация, представителите на немската компания ще се срещнат с Кмета на Благоевград Илко Стоянов, на която дружно с представители на общинска администрация ще бъдат разисквани съответните параметри и нужните условия за реализирането на инвестицията.

Визитата ще продължи предвид на евентуални индустриални терени, върху които да бъде построен завода на компанията.


Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР