Областният управител на Варна Марио Смърков призова роднините на оцелелите

...
Областният управител на Варна Марио Смърков призова роднините на оцелелите
Коментари Харесай

Призовават роднини на оцелелите от пожара в Рояк да ги приберат у дома

Областният шеф на Варна Марио Смърков прикани роднините на оживелите в пожара възрастни хора от вкъщи в село Рояк да ги приберат и да се погрижат за тях. В момента те са краткотрайно настанени в общински хотел в село Аспарухово.

Според регионалния шеф на Варна възрастните хора би трябвало да бъдат в домовете си и околните им да се грижат за тях, предава Българска национална телевизия.

Тези от тях, които имат опция, несъмнено, би било прелестно и биха помогнали на тези хора да се възстановят от контузията, която им е нанесена в резултат на случая, даже в случай че могат единствено да ги посетят и да ги прегърнат.

Майката на Хрисимира е една от оживелите в пожара. Възрастната жена е с Алцхаймер и деменция и за нея би трябвало да се поставят денонощни грижи. И макар че не я разпознава, Хрисимира постоянно посещава майка си.

Чувала съм доста, препоръки са ми давали, само че одобрявам съвет единствено от човек, който в действителност е имал и е полагал грижи за подобен непосредствен. Изборът е или моите деца, или майка ми – за жалост, това е истината.

Всеки от околните на възрастните хора в дома е трябвало да направи сложен избор.

Да не дава Господ да ни се постанова да оставим нашите близки там. Тоест, с цел да са ги оставили там, са нямали различен излаз, споделя Георги Георгиев, кмет на Община Дългопол.

Възрастните хора са настанени в общински хотел. Нощувките са безвъзмездни, само че храната, сметките за ток, вода и поддръжка на постройката се поемат от притежателите на опожарения дом.

Общинската база обаче може да се употребява не повече от шест месеца. Затова институциите спомагат ремонтът на покрива да стартира колкото се може по-бързо. И тъй като в общината е оповестено отчасти бедствено състояние поради пожара, периодите за разрешителни са по-кратки.

Ремонтът може да стартира още в понеделник на покривната структура, като в течение на ремонтните действия проектираме, издаваме позволение за градеж и след това вкарваме в употреба, споделя Георги Георгиев, кмет на Община Дългопол.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР