Областният управител на Варна Благомир Коцев възнамерява да прекрати договора

...
Областният управител на Варна Благомир Коцев възнамерява да прекрати договора
Коментари Харесай

Коцев: Община Варна не се справя с управлението на Морската градина, ще върна управлението ѝ на държавата

Областният шеф на Варна Благомир Коцев има намерение да приключи контракта с община Варна за ръководство на морската градина, научи Moreto.net

Припомняме, по силата на контракта, подписан преди 10 години (26 април 2012 г.) сред страната (Областна управа) и Община Варна, ръководството на приморския парк мина в общински ръце.

С оглед на очевидното несправяне на Община Варна с тези задания имам намерение да подхваща дейности за преустановяване на този контракт. Морската градина е освен най-голямата полезност на Варна, само че и национално благосъстояние. Тя би трябвало да бъде ръководена от своя притежател - българската страна. За да превърнем това в действителност, ще е належащо да бъде обезпечено финансиране от държавния бюджет, което да размени средствата, заделяни от бюджета на Община Варна. Ще потърся поддръжката на служебното държавно управление, както и на бъдещото постоянно държавно управление, с цел да бъде обезпечен сходен трансфер.
Това разгласи регионалният шеф Благомир Коцев.

Вярвам, че действителни, умни и устойчиви решения за по-нататъшно ограничение на придвижването на коли в Морската градина ще бъдат открити - подготвил съм съответни оферти по какъв начин да се случи това. За да бъдат осъществени измененията обаче, е нужна благосклонност и грижа за публичния интерес. Хора, основали многогодишни съмнителни обвързаности и водени единствено от предпочитание за партийно блъскане, би трябвало да правят отстъпка в името на съхраняването на парка, който е скъпо притежание на жителите на Варна.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР