Областният управител на Варна Благомир Коцев от Продължаваме промяната няма

...
Областният управител на Варна Благомир Коцев от Продължаваме промяната няма
Коментари Харесай

ГЕРБ атакува областния на Варна

Областният шеф на Варна Благомир Коцев от " Продължаваме промяната " няма достъп до класифицирана информация. Това е станало ясно от отговор на премиера Кирил Петков на въпрос от депутата от ГЕРБ/СДС Славена Точева, изпратен на 4 май 2022 година Според премиера в закона " нямало императивно условие " за сходно право, оповестиха от ГЕРБ.

" Но повече от императивно е задължението да има достъп до значими държавни и служебни документи в условия на близка до нашата територия война и в най-тежка икономическа и финансова рецесия, другояче е единствено фигурант. Скандалната липса на такова пълномощие за държавен чиновник, който ръководи един от най-големите райони в страната, била решена с назначение на специалист по сигурността на информацията, който има право да преглежда документи със съответния гриф " Секретно ", " Поверително " или даже най-ниското равнище за " Служебно прилагане ", декларират от партията.

Според опозицията това на процедура значи, че от назначението му на 24 февруари 2022 година, когато стартира и войната на Путин против Украйна, Благомир Коцев не получава значима държавна секретна информация от службите, " в случай че въпросният служител не му я споделя на ухо ".

В отговора на Кирил Петков било посочено още, че регионалният шеф на Варна е инициирал процедура за приемане на достъп поради функционалностите, които реализира в Областния съвет по сигурността. От ГЕРБ питат за какво Коцев не е изискал или не е получил достъп до класифицирана информация още преди 3 месеца. " Законно и морално ли е този човек да ръководи района във времена, когато вътрешната сигурност е изключително значима за страната? Вярно ли е, че изследването му в службите за надеждност е блъснало на камък поради към този момент запорираните сметки на фамилните му компании от Дойче банк с решение на холандския съд ", питат от партията.

Бившите ръководещи допълват, че Коцев дължи отговорите на тези въпроси на варненската общност. " Липсата на бистрота сгъстява така и така мъглата с отсрочване на назначението му, което може да е било поради изискването за ценз за поста ", акцентират от ГЕРБ.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР