Областният управител на Софийска област Илиан Тодоров отличи „Младежко сдружение

...
Областният управител на Софийска област Илиан Тодоров отличи „Младежко сдружение
Коментари Харесай

Илиан Тодоров отличи младежко сдружение от Правец в инициативата „Доброто в нас“

Областният шеф на Софийска област Илиан Тодоров отличи „ Младежко съдружие за община Правец “ в самодейността „ Доброто в нас “.

Младежите са уредници на десетки благотворителни начинания, с които подкрепят деца гении, нуждаещи се от средства за лекуване, възрастни самотни хора.

„ Протегни ръка-дари вяра “ е благотворително събитие, което събира спортисти в името на подкрепяне на млад мъж с диагноза рак.

„ Дари храна за Коледа “ е друга самодейност на младежите, посредством която се събират хранителни артикули, които в навечерието на християнския празник се раздават на самотноживеещи възрастни хора, заболели и трудноподвижни поданици на община Правец, измежду които и ветерани от Отечествената война.

Младежите от Правец провеждат вечер на гениите, като набраните средства отиват за подкрепяне на гении от града в изявите им в разнообразни състезания.

А сред организацията на благотворителните събития, младежите на Правец облагородяват местности, създават, боядисват пейки и маси, украсяват за празниците. Тяхното дърво на мартениците „ блества “ и с помощта на жителите на Дневен център за възрастни хора с увреждания, които създават мартениците.

Младежите имат вяра, че положителното ще избави света. „ Предай нататък и стани част от нас “ е изречението, което разказва тяхната задача.

Вярват, че словосъчетанието „ ЗаедноМОЖЕМ “, което е й техен хаштаг, постоянно може да бъде изпълнено с дейности и смисъл, стига да имаш предпочитание и огромно сърце.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР