Областният управител на Смолян Недялко Славов е сигнализирал Външно министерство

...
Областният управител на Смолян Недялко Славов е сигнализирал Външно министерство
Коментари Харесай

Външно пита: Какъв е проблемът с имотите на родопчани в Гърция?

Областният шеф на Смолян Недялко Славов е алармирал Външно министерство за проблемите на родопчани, свързани с така наречен „ сглобяеми къщички ", които нашенци са сложили на закупени от тях парцели в Гърция.
Както 24rodopi.com писа, притежатели на земи сезираха регионалния шеф с молба за подпомагане поради почналата в южната ни съседка акция против нашенци, които са упреквани за нелегално строителство.
„ Ще срещнем със обстановката регионалния шеф на Смолян за офанзивата, подхваната по отношение на нас, в Гърция. Ще молим за подпомагане от негова страна за интервенция на Външно министерство ", обявиха единствено преди дни родопски притежатели на парцели край плажовете в Миродато.
Припомняме, че недоволство от страна на гърците към родопчани, притежатели на парцели и земи край Беломорието, тече с цялостна пара в Гърция. Местната преса нагнетява ситуацията с трудове от рода, че нашенците завладяват земите към морето и това щяло да попречи на локалния бизнес. Местните желали инспекция от страна на управляващите на парцелите, благосъстоятелност на българи, с цел да открият дали са законни, като вкарвали сериозна нотка за подозрение в това. Според притежатели на парцели, инспекциите се чака да се извършат в границите на идващите две седмици.
„ Много сме обезпокоени от протичащото се, тези офанзиви съгласно нас не са инцидентни и недоумяваме, какво става. Когато купувахме парцелите ни се споделяше, че няма проблеми на въпросните места да сложим сглобяеми къщи. Това и направихме, а в този момент чуваме, че някой слага под подозрение законността на парцелите, за които имаме нотариални актове, а за постройките не е употребена и лопата цимент ", разясниха за 24smolian.com част от българските притежатели в Меродато, пострадали от гръцката офанзива. Повечето от тях са закупили аграрни земи, върху които нямат право на градеж. „ Затова постройките са сглобяеми. Изцяло с дървен материал, върху железно скеле. Поставени са върху автомобилни гуми за по-лесно пренасяне. По-скоро съставляват фургон и нямат нищо общо с солиден градеж. Около двадесет сходни постройки на родопчани има в региона на Миродато. Още десетки има и в покрайнините на други села. Използваме ги за отдих през уикенда ", разяснява собственичка на сглобяема къщурка за 24rodopi.com. По думите й, инспекциите към момента не са почнали от страна на гръцките управляващи.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР