Областният управител на Русе Анатоли Станев проведе извънредно заседание на

...
Областният управител на Русе Анатоли Станев проведе извънредно заседание на
Коментари Харесай

Предложение: Държавата да внася с 5000 лева повече във ВИК Асоциацията в Русе

Областният шеф на Русе Анатоли Станев организира изключително съвещание на Общото заседание на Асоциацията по водоснабдяване и канализация на обособената територия, обслужвана от „ Водоснабдяване и канализация “ ООД – Русе.

По време на съвещанието беше признато решение целесъобразният размер на вноската на страната в бюджета на Асоциацията да се усили с 5000 лв.. Така предстоящото постъпление от страната би трябвало да се усили от 20 000 на 25 000 лв., което съставлява 35% от общото финансиране. Необходимо е да се конкретизира, че признатото решение има по-скоро статут на предложение пред Министерството на районното развиване и благоустройството, само че се чака то да бъде утвърдено и в София.

Въпреки това предлаганият целесъобразен размер на вноската на страната може да бъде изменен в сходство с окончателния размер, който ще дефинира Министерството на районното развиване и благоустройството след приемането от страна на Министерски съвет на постановлението за осъществяване на държавния бюджет за 2023-а.

Препоръчителният размер на вноската на страната в бюджета на Aсоциацията е част от приходите, които би трябвало да обезпечат нужните средства за плануваните разноски. В бюджета е планувана сума от 2500 лв. за разплащане с специалисти по цивилен контракти по отношение на идна работа по въвеждане на нови енергийни източници в активността на ВиК оператора. Предвиден е и излишък от близо 5600 лв.. Общата сума, която заплащат като вноска в асоциацията осемте общини в региона е над 46 400 лв..

Най-голям дял от вноските на общините се пада на Община Русе – малко над 33 000 лв.. Най-малко ще заплаща Ценово – 1171 лева и 43 ст.

В съвещанието участваха още представители на общините от региона, както и шефът на „ Водоснабдяване и канализация “ ООД – Русе инж. Илиан Милев.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР