Областният управител на област Хасково инж. Минко Ангелов и заместник

...
Областният управител на област Хасково инж. Минко Ангелов и заместник
Коментари Харесай

109-години от разорението на тракийските българи

Областният шеф на област Хасково инж. Минко Ангелов и заместител регионалният шеф участваха в националното тракийско поклонение, отдадено на 109-годишнината от разорението на тракийските българи.

Събитието бе проведено от Съюза на тракийските сдружения в България и Община Маджарово.

Церемонията стартира с тържествено възпоменателно поклонение със заупокойна молитва пред Пантеона на починалите тракийци в Мемориалния комплекс. След това бяха поднесени венци и цветя.

„ Аз считам, че настоящето потомство, в случай че се връща към историята, ще черпи  ентусиазъм от героизма, от подвига, от саможертвата на тракийските българи, с цел да направи всичко допустимо заветът за мощна страна, заслужено и обединено общество да бъде изпълнен. Нека да е светла паметта на починалите почтени жертви! Нека не забравяме героите, които саможертвено спасяваха българите, които бягаха от насилието и заплахата, пазейки своя живот, с цел да останат в България! “, сподели в словото си ръководителят на Съюза на тракийските сдружения в България Красимир Премянов.

Церемонията продължи с поднасяне на цветя пред паметниците на войводите Димитър Маджаров, Руси Славов и Капитан Петко челник.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News
PromoMall.bg