Областният управител на Ловеч Виктор Стойчев е поискал Инспекцията за

...
Областният управител на Ловеч Виктор Стойчев е поискал Инспекцията за
Коментари Харесай

Областният управител на Ловеч поиска спиране на хладилната инсталация на "Мелта 90"



Областният шеф на Ловеч Виктор Стойчев е изискал Инспекцията за държавен механически контрол да извърши отговорности си и да спре  хладилната апаратура в локалното дружество " Мелта 90 ".

Заради повреда там повече от три седмици изтича амоняк, като и довечера в региона към предприятието се е носела миризма на амоняк.

Още предишния петък от ДАМТН издадоха заповед за прекъсване работата на инсталацията, тя продължава да работи в спешен режим и да изпуска амоняк, който замърсява въздуха.

От пресцентъра на регионалната администрация оповестиха, че притежателя на " Мелта 90 " АД Андрей Тенев е спазил дадения му период от регионалния шеф Виктор Стойчев и е входирал писмо в администрацията, в което акцентира, че е получил оферта от компания за ремонт на инсталацията, който ще продължи една седмица, след доставката на нужните тръби, които би трябвало да бъдат сменени.

Собственикът на предприятието обаче не е показал период, в който това ще бъде изпълнено и по тази причина регионалния шеф упорства със  съдействието на Министерство на вътрешните работи Инспекцията за държавен механически контрол да спре инсталацията.

Преди три дни, на среща при регионалния шеф, Тенев съобщи пред представителите на институциите, ангажирани с казуса, че няма да спре инсталацията, макар че има  заповед за това.

От администрацията прецизират, че според Закона за техническите условия към продуктите, по който са издадени заповедите за прекъсване от употреба на оборудванията с нараснала заплаха в " Мелта 90 " при несъблюдение на предписание за прекъсване употребата на дружество или оборудване с нараснала заплаха те се стопират със съдействието на органите на Министерството на вътрешните работи и на Дирекцията за народен строителен надзор към Министерството на районното развиване и благоустройството.

Дори насилствените административни ограничения да бъдат обжалвани по реда на административно-процесуалния кодекс, жалбата не стопира осъществяването им (чл. 49, алинея 3).

Заради съхраняването на стотици тонове хранителни артикули в хладилните камери е известена и регионалната дирекция по сигурност на храните.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР