Областният оперативен щаб оповести нови мерки в съответствие с националния

...
Областният оперативен щаб оповести нови мерки в съответствие с националния
Коментари Харесай

В Пловдив ще мерят заболеваемостта при децата

Областният действен щаб оповести нови ограничения в сходство с националния действен проект, заяви на брифинг регионалният шеф след съвещание на щаба по отношение на влошената епидемиологична конюнктура в региона, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

Общинските щабове би трябвало в най-кратки периоди да изработят и показват общински проекти, в сходство с националния действен проект. От кметовете се изискваше да показват информация за мероприятията, които ще се проведат на територията им. Такава е направена и е предоставена и на шефа на полицията, с цел да бъдат мероприятията извършени със мощно нараснал надзор на противоепидемичните ограничения. Засега те няма да бъдат отменяни, разясни регионалният шеф.

Преустановяват се и плановите интервенции в болничните заведения, поради предстоящото утежняване на обстановката, заяви шефът на РЗИ доктор Сийка Димчева.Това ще е в действие от 21 януари. Изключение ще вършат интервенциите на онкоболни, трансплантациите и рехабилитациите. Мярката се обуславя не от неналичието на кревати в лечебните заведения, а от неналичието на медицински личен състав. " Към днешна дата заболеваемостта е 961 на 100000 души “, добави Иванов.

Пловдив стартира да мери посредством РЗИ заболеваемостта при деца в другите възрасти, с цел да може да се следи от близо това, оповестиха още от Областния спешен щаб. Децата ще бъдат разпределени в няколко възрастови групи – до 6 години, начален, прогимназиален и гимназиален курс. В идващите дни справката ще бъде представяна по възрастови групи.

Гледайте още в прикаченото видео!

Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР