Областната дирекция по безопасност на храните (ОДБХ) проверява два сигнала

...
Областната дирекция по безопасност на храните (ОДБХ) проверява два сигнала
Коментари Харесай

В Плевенско се проверяват сигнали за отравяне на пчели

Областната дирекция по сигурност на храните (ОДБХ) ревизира два сигнала за отравяне на пчели в региона на село Катерица, област Плевен, оповестяват от пресцентъра на Българската организация по сигурност на храните (БАБХ). 

От там допълват, че локални пчелари са алармирали в събота, 25 юни, за отравяне на пчелите им. В региона, където са ситуирани пчелините в същия и предходния ден се е правила сеитба на соя. Инспектори от регионалната дирекция са посетили региона в неделя, 26 юни. Взети са проби от пчелни трупчета от два пчелина, проби от разтвора в техниката, с която се е правило отнасяне, както и третирани семена от сеялката. 

По данни на пчеларите е допустимо да е осъществено напръскване с авиационна техника, споделят още от БАБХ.

Със заповед на шефа на Областната дирекция по земеделие (ОДЗ) Плевен е назначена комисия, която през днешния ден, 27 юни, взема проби и от растителността, според настоящото законодателство. Резултатите от лабораторните проучвания и от инспекцията ще бъдат оповестени в допълнение. 

БАБХ припомня, че приема сигнали на горещия телефон – 0700 122 99, както и през интернет страницата на организацията, в секция " Подай сигнал ".
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР