Областна дирекция Земеделие - Бургас и Община Бургас организират за

...
Областна дирекция Земеделие - Бургас и Община Бургас организират за
Коментари Харесай

След прословутата „странджанка“, Бургас вече предлага и питие „странджада“

Областна дирекция " Земеделие " - Бургас и Община Бургас провеждат за седми следващ път богат Фермерски пазар - 29.07.2017 година, събота, от 10.00 часа на площад " Кирил и Методий ".

Бургазлии, както и всички посетители на града могат да опитат бутикови хранителни артикули, доставени на пазара непосредствено от животновъдните, овощни и зеленчукови ферми на територията на район Бургас, спазвайки всички ветеринарно-санитарни и хигиенични условия за произвеждане на качествена и безвредна храна.

Част от храните и напитките, които посетителите ще имат опцията да опитат, са натурални млечни артикули от с. Драчево, общ. Средец; странджанско био вино, както и сушени билки и домашна юфка от гр. Айтос.

Всички посетители ще могат още веднъж да се разхадят със здравословно пиво " Странджада " на семейство Димитър Станчев и Ралица Кунева. Освежаваща и приятна на усет напитка, странджадата е и доста потребна, тъй като съдържа пчелен мед от метличина, акация и резене, както и портокал, лимон и лайм.

" Пчеларска плантация Странджа ", общ. Малко Търново, ще изложи своя естествен пчелен мед, събран от над 1200 кошера, за които те персонално поставят грижи. А пчеларска плантация " Кесери " от с. Лясково е приготвила безвъзмездни изненади за някои от гостите.

Всички посетили ревюто могат да се насладят и на свежи плодове и зеленчуци от региона -пъпеши от с. Рудник, зеленчуци от общ. Средец, праскови и сливи от кв. " Лозово ", общ. Бургас.

Не пропускайте опцията да подкрепите локалното произвеждане. Заповядайте!

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР