Областите Пловдив, Перник, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик, Кърджали, Смолян, Видин, Монтана,

...
Областите Пловдив, Перник, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик, Кърджали, Смолян, Видин, Монтана,
Коментари Харесай

Разнородни предупреждения за 12 области у нас

Областите Пловдив, Перник, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик, Кърджали, Смолян, Видин, Монтана, Хасково, Стара Загора и Враца са предизвестени с " жълт " код за предстоящи превалявания от дъжд, сняг и вероятни заледявания и поледици. Това сочи информация в уеб страницата на Национален институт по метеорология и хидрология. Днес облачността ще е по-често забележителна. На места ще има валежи от дъжд, в планинските региони над 1000 метра – от сняг. Отново повече като количество ще са преваляванията в западните региони и Рило-Родопската област. В Северозападна България, заради ниските температури, ще има условия за поледици. В източната половина от страната ще духа слаб до сдържан югоизточен вятър и там ще е най-топло. Преобладаващите оптимални температури ще бъдат сред 3° и 8°, в Източна България до 12°-14°. 

В планините ще е облачно, на доста места с превалявания от сняг, под 1000 метра – от дъжд. По-значителни ще са преваляванията в Рило-Родопската област. Ще духа мощен южен вятър, който след обяд ще отслабва. Максимална температура на височина 1200 метра 3°, на 2000 метра – към минус 2°.

По Черноморието облачността ще е забележителна, тук-там ще превалява слаб дъжд. Ще духа слаб до сдържан югоизточен вятър. Максимални температури на въздуха: 10-12°. Температурата на морската вода е 6-7°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР