Област Варна отчита 25% по-ниски доходи спрямо тези в София.

...
Област Варна отчита 25% по-ниски доходи спрямо тези в София.
Коментари Харесай

Доходите във Варна 25% по-ниски спрямо София

Област Варна регистрира 25% по-ниски приходи по отношение на тези в София. Според данните на Националния статистически инстут, междинният приход на семействата в София за предходната 2020 година възлиза на 20 200 лв., което прави по 9 787 лв. на човек. На месечна база приходът доближава 815 лв. на човек. Сумата е дребна на фона на междинната заплата за страната от 1500 лв., само че даже човек да взима висока заплата, в случай че в фамилията му има деца, пенсионери и безработни приходът на човек понижава доста, написа вестник „ Труд”.

В област Варна междинният приход на човек за година е 7279 лева, или по 606 лева на месец. Между областите София-столица и Варна има огромни разлики във връзка с източниците на приходи в семействата. Във Варна заплатите обезпечават с 43% по-малко пари в фамилиите. Но приходите от отдаване на парцели чартърен са с 80% по-високи от тези в столицата.

Най-близо до столичани по приходи са жителите на област Перник. Заради близостта на Перник до София приходите от заплати са единствено с 22% по-ниски от тези в столицата. Но в Перник парите от пенсии в семействата са с 58% повече от тези в столицата, а получаваните компенсации за безработица са над четири пъти повече.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Столичани взимат с към 560 лева повече от междинното възнагра...

След Перник най-близо до столичните приходи са семействата в Благоевград, Смолян и Бургас.

Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР