Обилното нанасяне на големи количества вазелин по лицето е най-новият

...
Обилното нанасяне на големи количества вазелин по лицето е най-новият
Коментари Харесай

Вазелин за красива кожа - нова тенденция в козметиката

Обилното нанасяне на огромни количества вазелин по лицето е най-новият тренд в козметиката, написа Daily Mail, представен от dir.bg.

Дамите са почнали всеобщо да го употребяват като хидратант за поддържането на сияеща кожа. Новиата мода, зародила се в Република Корея, беше пропагандиран в платформата TikTok.

Козметичната наклонност бе кръстена " слъгинг " от британската дума " slug " и следите, които оставят голите охлюви. На лицето се нанася много пълен пласт от вазелина преди лягане. На другата заран дамите се разсънват със сияйно лице, а кожата става гладка и мека.

Ефикасността на процедурата се обуславя от обстоятелството, че главната съставна част на вазелина е петролатумът, примес от минерални масла и твърди парафини. Той е изолиращ съставен елемент и свежда до най-малко изпаряването на водата от кожата. Вазелинът също по този начин има омекотителни свойства. Той запълва празнините сред сухите кафези на кожата и подтиква изработването на лична липидна бариера, като прави повърхността ѝ по-мека и гладка.

Вазелинът може да понижи трансепидермалната загуба на вода с 99%. Той би трябвало да се нанася на добре почистено лице.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР