Обилният снеговалеж у нас и натрупалият пресен сняг на пистата

...
Обилният снеговалеж у нас и натрупалият пресен сняг на пистата
Коментари Харесай

Организаторите от Банско: Вече никой не кара на естествен сняг

Обилният снеговалеж у нас и натрупалият свеж сняг на пистата " Алберто Томба " са повода надпреварата в супергигантския слалом от Световната купа в Банско да бъде анулирано. Пред bTV шефът на надпреварата от Международната ски федерация Маркус Валднер изясни, че скиорите не са привикнали с тези условия.

" Просто има доста сняг, това е! Очаквахме 20-тина сантиметра, а към този момент са към 30 сантиметра нов сняг. Обработваме трасето с 6 машини, само че старт няма да има през днешния ден, най-много от съображения за сигурност, а в супергигантския слалом тя е доста значима. Повърхността на пистата би трябвало да е доста твърда, към този момент никой не се състезава на натурален сняг, тъй като е мек. Използваме единствено този от оръдията, като прибавяме вода ", съобщи той.
Отмениха днешния старт в Банско поради изобилния снеговалеж Организаторите приготвят трасето за утрешното втурване на Алберт Попов и Камен Златков
Валднер е безапелационен, че съревнование на следващия ден ще има. Това е добра вест за българските почитатели, които ще могат да гледат, както едни от най-големите международни звезди, по този начин и огромната родна вяра - Алберт Попов.

Скиорът, който приключи на 6-о място в Шладминг и на 9-о в Кицбюел, и Камен Златков ще се съревновават в гигантския слалом.

Снимка: Lap.bg

" Тази нощ ще е доста студено, -15 градуса, тъй че ще успеем да подготвим чудесно трасето и гигантския слалом на следващия ден ще се организира сигурно ", подсигурява шефът.

Златков е в Банско от няколко дни, а почитателите не стопират да го обкръжават с внимание и молби за фотоси и подписи.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР