Обилни снеговалежи и виелици в северна Румъния оставиха хиляди домове

...
Обилни снеговалежи и виелици в северна Румъния оставиха хиляди домове
Коментари Харесай

Снеговалежи и виелици в Румъния

Обилни снеговалежи и виелици в северна Румъния оставиха хиляди домове без електричество в окръг Алба, Трансилвания, няколко пътя са блокирани заради снегонавявания, паднали дървета и стълбове, заяви телевизия Digi 24.

" Последствията от снеговалежите и виелиците, помели половината от страната, стартират да се демонстрират. Има затворени пътища заради сняг, повалени дървета от мощни ветрове и хиляди хора, останали без електричество. Метеоролозите предизвестяват, че най-студеният интервал за тази зима идва ", отбелязва телевизионният канал.

Хиляди семейства в Алба, в планините Апусени и Себешулуй, останаха без електричество в неделя сутринта заради щета на десетки трансформаторни подстанции, породени от снежна стихия в окръга. Електротехниците работят по отстраняването на неизправностите. Няколко пътя са блокирани от снегонавявания, както и от паднали дървета и стълбове.

Планинските курорти Семеник и Мунтеле Мик, както и град Кривадия в източната част на централна Румъния също бяха краткотрайно без електричество заради рискови метеорологични феномени, регистрирани в окръг Карас Северин. Заради снежни стихии проблеми има и в окръг Долж. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР