Обикновено зимата е сезонът, в който ароматните свещи се използват

...
Обикновено зимата е сезонът, в който ароматните свещи се използват
Коментари Харесай

Ароматните свещи вредят на здравето

Обикновено зимата е сезонът, в който ароматните свещи се употребяват най-често. Защо обаче използването им не повлиява добре на здравето? Причината е, че те съдържат парафинов восък. Когато се изгори, той отделя токсични съединения във въздуха, в това число ацетон, бензен и толуен, а всички те са известни канцерогени. При горенето си те създават още въглероден диоксид и мирис, най-често на ванилия, шоколад, канела и ябълка.
В едно изследване в Държавния университет в Южна Каролина се открива, че парафиновите восъчни свещи отделят нездравословни изпарения, свързани с рак на белия дроб и астма. Въпреки това, откривателите настояват, че са нужни години постоянна приложимост, с цел да има подобен краен резултат. Те обаче могат да провокират кашлица, хрипове и кихане на хората с астма. Затова експертите поучават да се заобикаля използването на ароматни свещи, в случай че се виждат сходни признаци.
Ароматните свещи предизвикват проблеми на долните дихателни пътища, а това се дължи на черния фитил, който отделя субстанции във въздуха. Те могат да попаднат в кръвта и да причинят краткосрочни и дълготрайни здравословни проблеми, в това число сърдечносъдови болести. Проблемът тук също е, че в множеството от ароматизираните свещи се употребява на ниска цена восък.
Трябва да се означи, че не всички свещи са токсични. Важното е да се изберат естествени свещи, направени от възобновими запаси, тъй като ароматните свещи, като се изключи че вредят на човешкото здраве, оказват неподходящо въздействие върху околната среда. Свещите от соев восък са чудесна опция, защото те не съдържат токсични замърсители и създават по-малко сажди спрямо парафина. Тези свещи също по този начин горят по-бавно, с помощта на което устоят сред 30 и 50% по-продължително време.
Свещите с пчелен восък са друга опция. Те могат да пречистват въздуха, до момента в който горят, защото отделят негативни йони. Освен това пчелният восък отстранява плесените, бактериите и вирусите. Тези свещи също горят по-дълго от парафиновите и соевите.
Няма предписание защо време е безвредно да се възпламенят свещите, само че съгласно учените колкото по-дълго горят, толкоз повече замърсяване основават, тъй че лимитираната им приложимост е целесъобразна. Освен това е добра концепция помещението да се проветрява, когато се палят свещи.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР