Обикновено Северозападна България се смята за по-слабо развита икономически. А

...
Обикновено Северозападна България се смята за по-слабо развита икономически. А
Коментари Харесай

Видинският завод, който търси над 100 нови служители с 1000+ лева заплата

Обикновено Северозападна България се счита за по-слабо развита стопански. А съгласно статистиката, там безработицата измежду популацията в разнообразни интервала е по-висока от междинната за страната. Обаче когато се работи умело и се откри пазарна ниша за продукцията (в страната или за износ), то триумфът не закъснява. Това се е случило с видинското дружество " Технически съставни елементи България " ЕООД.

Компанията създава съставни елементи и системи за енергийно дейно отопление и климатизация. Също по този начин и в разнообразни степени - от развойна активност до серийно произвеждане, огромно многообразие артикули, намиращи приложение в разнообразни уреди, автомобилна, здравна и други промишлености. " Технически съставен елемент - България " ЕООД - Видин е учредена във Видин през 2005 година и от 2008 година оперира в издигнатия за задачата цех. Продукцията на компанията е напълно за експорт. Град Видин бе определен, поради местоположението на две граници и наличните транспортни коридори, сподели за money.bg Мартин Петров, ръководещ шеф на " Технически съставни елементи - България " ЕООД.

През 2008 година за създаване и закупуване на земя, здания и съоръжение са вложени над 3 млн. лева, а досега сумата надвишава 6 млн. лева Оборотът на компанията за 2021 година, основан на разноските, ще надвиши 3,2 млн. лева, предвижда Петров. Той добави, че огромна част от тази сума влиза в локалната стопанска система под формата на заплати, налози и услуги към местни и български компании.
 Кой район изпревари Видин по най-ниски заплати у нас?
Кой район изпревари Видин по най-ниски заплати у нас?

Забавяне поради корона вируса трансформира икономическата карта на страната

Нещата обаче не потръгват внезапно. През 2008 година, когато индустриалната постройка на предприятието е приключена, индустриалният развой стартира с малко многообразие на механически по-елементарни артикули и устройства, и с личен състав от към 25 индивида. Постепенно портфолиото на предприятието се разраства доста. Сега компанията създава над 500 продукта и техните вариации, включително такива с висока трудност. Съответно индустриалните процеси се усложняват и непрекъснато се усвояват нови.

" В момента произвеждаме доста сложни артикули, които минават всички етапи: от засищане, машинно/ ръчно запояване, нанасяне на покрития, до автоматизирано тестване, програмиране и заключителен монтаж в подготвен за клиентите тип ", сподели Мартин Петров. " Броят на личния състав ни доближи 140 индивида, като редом растяха уменията и качествата на чиновниците ни ", описа ръководещият шеф на компанията за money.bg. По думите му, през последните две години търсенето на продуктите на " Технически съставни елементи " доста и в пъти надминава индустриалния потенциал, по тази причина сега се " прави всичко допустимо потенциалът да бъдат повишен до оптималния капацитет на постройката и оборудването ".

Търсят се най-малко 100 нови чиновници

От 1 ноември предприятието е минало и на непрестанен режим на работа, като това дава опция за наемането на още 100-130 чиновници. Основна работна мощ и " гръбнак " на производството са така наречен " монтажници на електронни съставни елементи ". Според плановете на управлението, има нужда от най-малко 100 нови служащи за тази позиция, като е допустимо да бъдат назначени и до 130. Има нужда и от още няколко сервизни техници и технолози. " В района няма компания с сходна активност, надлежно няма по какъв начин да чакаме и претенденти с опит. Но пък има и изключения - към този момент имаме няколко наети чиновници, както и няколко в развой на наемане, идващи от същите производства от Пловдив, София, Ботевград, само че родени или имащи връзка с Видин ", описа Мартин Петров.

Той разясни, че компанията е изготвила за новопостъпилите " къса, само че ефикасна обучителна стратегия, с дълготрайност 3-4 седмици ". По време на образованието, служащите са със подписани и декларирани трудови контракти и получават съответното за позицията възнаграждение и спомагателни услуги и придобивки. Помолен да изясни по-подробно по какъв начин върви процесът по набиране на личен състав в " Технически съставни елементи - България ", поради спецификата на района и на търсените механически позиции, ръководещият шеф на компанията описа за срещаните компликации.

" Каолин " влага €80 млн. в най-модерния цех за силициев пясък в Европа

Компанията ще построи и нов слънчев парк край Ветово

Тенденцията към обезлюдяване на района през последните десетилетия и дребното вложители водят до това, че напущат района освен младежи, търсещи по-добро обучение, само че и хора, прекарали по-голямата част от живота си във Видин, в търсене на занаят се местят в други елементи на страната. Освен това, икономическият профил на Видинския район е подобен, че не са доста предприятията, занимаващи се с произвеждане на артикули от региона на електрониката или автоматиката (какъвто да вземем за пример е районът към Пловдив).

Стартово заплащане от над 1000 лв.

Това обуславя неналичието на готови механически фрагменти на пазара. " Ние образоваме и развиваме хората си в ход. Това ни коства много старания и време ", разяснява Мартин Петров. Той конкретизира, че доста от кандидатстващите за работа в началото се " стряскат " от сложността на процесите, само че, по думите му " нещата не са толкоз комплицирани, и стига да имат предпочитание, хората доста бързо се научават ". Твърдението му се поддържа и от обстоятелството, че сред 140-те души, работещи във компанията, преобладаващата част идват от други бизнес браншове, включително от шивашката промишленост и даже от бранша на услугите.

Що се отнася до упованията на служащите и чиновниците за възнагражденията и обществените придобивки, те не се разграничават изключително от тези в други браншове, т.е. общо взето са " високи ". Не инцидентно стартовото заплащане за техническия личен състав в " Технически съставни елементи " е към и над 1000 лв., с вероятност да пораства. За да стане това обаче по-бързо, са нужни повече квалифицирани и образовани експерти, които да работят върху нововъведения в производството, върху нови продуктови ниши и усвояването на нови технологии. Което от своя страна ще докара до по-голяма конкурентоспособност, нови пазари и нови вложения.
 Българската
Българска компания за оптика откри цех за 7 милиона лв. в Пловдив

Компанията възнамерява да наема до 120 експерти

Директорът на предприятието показа в задатък, че в скоро време ще бъдат оповестени и няколко инженерни свободни позиции, които са за високообразовани експерти с опит.

" Истината е, че с цел да се движим прогресиращо с упованията на служащите и чиновниците, би трябвало продуктивността на труда да се усили ", счита шефът на предприятието. " Имаме потребност от стимулирани, образовани хора, повече нововъведения, и несъмнено вложения, които да ги поддържат. Вярвам, че ние сме една от фирмите, които способстват за вложенията, въпреки и с дребни стъпки, съответстващи на мащабите ни ", уточни още Мартин Петров.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР