Обикновено Рим се задъхва от туристи за Великден. Не и

...
Обикновено Рим се задъхва от туристи за Великден. Не и
Коментари Харесай

Няма хора: Рим е призрачен град в пандемията

Обикновено Рим се задъхва от туристи за Великден. Не и тази година: улиците са пусти, магазините са затворени, а таман за празника пандемичните ограничения ще бъдат в допълнение затегнати. По-призрачен Рим в никакъв случай не е бил, написа.

" Великден би трябвало да е празник на насладата, да се случват единствено хубави неща. Но този Великден е напряко печален ", споделя Надзарено Джолити, който продава сладолед в центъра на града. Тази година Рим е запустял и клиенти няма. Наложени са ограничавания за излизане, които таман за празниците ще бъдaт затегнати в допълнение. Всички би трябвало да си останат у дома за Великден, магазините не работят. Също и туристите ги няма.

Джолити си спомня с трогване за времената, когато на открито се е извивала дълга опашка от клиенти, редящи се за сладолед. Тъй като туристи няма, той разчита само на локалните хора и поддържа стеснен подбор в мини хладилна витрина. Продажбите са спаднали с 80%.
Празник без поклонници
 {{ otherArticle[0].article.title }}
Пристигащите в Италия от страни от Европейски Съюз ще би трябвало да носят със...



Туризмът в Италия обезпечава 13% от брутния вътрешен артикул. Правителствените помощи за бизнеса закъсняха, а и те напълно не могат да покрият загубите на бизнесмените.

40 000 компании в туристическия бранш са пред закриване или към този момент са банкрутирали, 100 000 души в сектора са изгубили работата си от началото на рецесията. Голямата част от чиновниците на Джолити също са минали на кратко работна време, което продължава към този момент цяла година.

" Преди рецесията потокът от туристи и поклонници растеше непрекъснато, беше цялостно с хора. На тротоара начело нямаше къде да се стъпи. А в този момент виждаш един мъртъв град ", споделя с въздишка свещеник Вернер Демел.

Папа Франциск е редуцирал фрапантно програмата си за най-важния християнски празник. " Преди в седмицата преди Великден всеки ден имаше литургии, а това, че в този момент всичко е лимитирано и може да се преживее единствено онлайн, е безутешно ", счита Демел.
Ватиканът редуцира бюджета и заплатите



Ватиканът е понижил бюджета си за годината с 1/3, съкратени са и заплатите на кардиналите и на пасторите. Причината е в това, че значими източници на доходи като ватиканските музеи не работят. В предишното и те печелеха от притока на туристи по Великден - със приблизително по 25 000 гости дневно по празниците. При цена на входния билет приблизително към 19 евро, загубите по празниците възлизат на половин милион евро дневно.

Монсеньор Паоло Николини, заместник-директор на Ватиканските музеи, се надява имунизациите да доведат до усъвършенстване на обстановката, " с цел да могат хората скоро да още веднъж да пътуват и да да се любуват на хубостта на музеите ".

Надзарено Джолити също се надява, че за финален път вижда Рим толкоз празен по Великден. Туристи идват тук още от Античността, споделя той и твърди, че локалните хора усещат остро неналичието на туристите.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР