Обикновено кризисните ситуации за бранда идват като гръм от ясно

...
Обикновено кризисните ситуации за бранда идват като гръм от ясно
Коментари Харесай

Гаф, криза... Да говорим или да замълчим?

Обикновено спешните обстановки за марката идват като гръм от ясно небе, само че би било прелестно да имаме предварителна подготовка, доколкото това е допустимо. В взаимозависимост от случая, може да установим, че мълчанието е злато, или пък, че единственият късмет да се оправим е да приказваме на потребителя непрекъснато. Вижте по какъв начин подхождат някои световноизвестни компании.

KFC и кофата с пилешко, на която написаха FCK

Ситуацията

Свършва пилешкото във всичките 870 ресторанта във Англия, откакто се забавят доставките на склада.

Отиграването

Комуникационните екипи би трябвало да създадат нещо неотложно. Те вземат решение да сменят подредбата на буквите в логото на марката, тъй че вместо KFC, да написа FCK. След консултация с юрист, пускат рекламата в медиите. В уеб страницата основават специфичен раздел, в който потребителите да ревизират по кое време най-сетне е пристигнало пилешко в най-близкия до тях ресторант. В обществените медии се стремят да дават отговор на всички известия, още веднъж с цел да държат хората в течение.

Starbucks против расизма

Ситуацията

Рашън Нелсън и Донте Робинсън, биват задържани, откакто личният състав на един от обектите на компанията се обажда в полицията, тъй като двамата споделили, че просто изчакват другар в заведението и няма да поръчват нищо. Стотици хора схващат за случката, откакто клиент разгласява видео в обществените мрежи.

@Starbucks The police were called because these men hadn’t ordered anything. They were waiting for a friend to show up, who did as they were taken out in handcuffs for doing nothing. All the other white ppl are wondering why it’s never happened to us when we do the same thing. pic.twitter.com/0U4Pzs55Ci

— Melissa “That White Lady ” DePino (@missydepino) April 12, 2018
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР