Обикновено банята е малка стая. Затова мнозина смятат, че там

...
Обикновено банята е малка стая. Затова мнозина смятат, че там
Коментари Харесай

Най-честите грешки, които допускаме при почистването на банята

Обикновено банята е дребна стая. Затова мнозина считат, че там не е мъчно да се почисти. Достатъчно е да не забравите да измиете тоалетната, мивката, пода, да избършете огледалото и плочките... Всичко това ще отнеме не повече от 20 минути. Този метод обаче е радикално неправилен.

Чести неточности при почистването

Банята е освен дребна, само че и най-влажната част на жилището. Следователно при незадоволителна грижа тук могат да се появят гъбички и даже плесен.

За да не се случи това, е належащо да се вземат поради грешките, които най-често позволяваме по време на почистването.

1. Използваме студена вода

Студената вода, даже когато се комбинира с химически почистващ препарат, няма да може да се оправи с цялата нечистотия и най-важното с доста микроби. Между другото, последните умират в извънредно гореща вода.

Повечето прахове се разтварят при високи температури на течността. И всички типове гелове работят по този метод два пъти по-ефективно. Искате ли да почистите банята си вярно? Използвайте единствено топла и даже гореща вода (поне 10 ° над стайната температура).

2. Миете ли четките за зъби?
 Ето за какво не би трябвало да държите четката за зъби в банята Ето за какво не би трябвало да държите четката за зъби в банята
Само миенето на зъбите не е задоволително, с цел да разичтате да нямате дентални проблеми. Също по този начин би трябвало да сте сигурни, че съхранявате че...

Само изплакването на четката след приложимост не е задоволително! Подобно на други принадлежности, тя непрекъснато събира нездравословни бактерии върху себе си. За да предотвратите това хигиенично вещество да аргументи съществено заболяване, е належащо да го поддържате чисто.

За стерилизация е задоволително да оставите четките за зъби в ябълков оцет за половин час и по-късно да изплакнете с топла течаща вода. Така всички нездравословни микроорганизми ще изчезнат, а здравето ви ще бъде отвън заплаха.

3. Трием петна по завесата...

...И в това време губим времето и силата си. Ще бъде доста по-ефективно да я поставите в пералнята дружно с няколко кърпи и малко оцет.

Ако завесата е мощно нечиста, след 5-10 минути пране можете да спрете машината и след известно време да продължите процедурата. В резултат на това даже старите петна се отстраняват.
 Как вярно да изберем цветовете за банята! Кои са най-хубавите!? Как вярно да изберем цветовете за банята! Кои са най-хубавите!?
Банята е една от главните стаи в нашия дом и нейната украса е доста значима, с цел да я направи умерено и комфортно пространство. Трябва д...

4. Мислите, че прахосмукачката е единствено за килими?

Съгласете се, че е доста неловко да се мие пода, когато върху него има пясък, прахуляк или котешка коса. Изглежда, че вместо да почиствате, просто доставяте нечистотия. За да избегнете подобен резултат, можете просто да влезете с прахосмукачката в банята преди измиване (като не забравяте за ъглите и други труднодостъпни места).

5. Почиствате ли зад тоалетната?

По някаква причина домакините непрекъснато не помнят за това място. Междувременно на задната стена на тоалетната се натрупва огромно количество нечистотия. Така че, даже да сте почистили цялата баня, само че сте не запомнили да погледнете зад тоалетната с парцал и дезинфектант, микробите ще продължат интензивно да се развъждат тук.

Поддържането на дома ви подредено в действителност не е толкоз мъчно. Основното е да го вършиме постоянно и вярно.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР