Обикновена може да предпазва от COVID-19. Това показва изследване на

Обикновена може да предпазва от COVID-19. Това показва изследване на ...

Обикновената настинка може да предпазва от COVID-19

Обикновена може да предпазва от COVID-19. Това показва изследване на учени от Йейлския университет, цитирано от вестник "Дейли мейл", цитиран от .
Вирусът, който често предизвиква настинка, може да активира имунната система и нейният отговор да попречи на развитието на COVID-19. Данните от проучването показват, че имунният отговор на риновирусите може да бъдат отправна точка и за потенциално лечение на COVID-19.

Проучване: Индийският вариант на COVID-19 удвоява риска от хоспитализация Проучване: Индийският вариант на COVID-19 удвоява риска от хоспитализация
Индийският вариант на COVID-19 увеличава двойно риска от настаняване в болница в сравнение с британския вариант, предаде Ройтерс, като ...
Риновирусите са силно заразни и са най-честата причина за проява на настинка, която обикновено трае около десет дни. Симптомите, които обичайно не са тежки, са възпалено гърло, хрема, кашлица и главоболие. За настинката няма много ефективни лечения, което означава, че хората разчитат на имунната си система, за да се справят с болестта.
Риновирусът предизвиква интерферонов отговор на имунната система и това не му позволява да се възпроизвежда. Тази имунна реакция може да се използва при лечение на COVID-19, но учените изрично отбелязват, че факторът време е много важен.

Източник: actualno.com