Обичаният цигулар Светлин Русев ще изпълни на 20 януари в

...
Обичаният цигулар Светлин Русев ще изпълни на 20 януари в
Коментари Харесай

Емил Табаков представя своя композиция със Софийската филхармония

Обичаният цигулар Светлин Русев ще извърши на 20 януари в зала " България " за първи път в София Концерт за цигулка и оркестър от Емил Табаков под палката на самия създател, научи ДУМА от Кремена Николова-Флор, реклама и връзки с медиите на Софийската филхармония.

Именитият диригент и композитор написа своя Концерт за цигулка особено за Светлин Русев и за Фестивалния оркестър на " Мартенски музикални дни " през 2019 година " Искал съм постоянно да се получи равностойна игра сред солиста и оркестъра. Във всичките ми концерти е по този начин. За мен оркестърът е доста значим инструмент. Така че, без значение че концертът е за избран инструмент, оркестърът постоянно е равносилен сътрудник, а не просто акомпаниращ солиста. Цигулката, от своя страна, има големи благоприятни условия и постоянно е предизвикателство за композитора ", споделя създателят за своето произведение.

Маестро Табаков добавя програмата с " Фантастичното дюкянче " от Оторино Респиги. Респиги написа музиката за балет, чиято международна премиера е в Лондонския спектакъл " Алхамбра " на 5 юни 1919 година Изпълнители са били балетистите от трупата на Сергей Дягилев. Композиторът употребява малко познати песни от Джоакино Росини, като прибавя красива оркестровка, която привнася нова просторност на мелодиите. Музиката има главен принос за триумфа на балета, а през днешния ден постоянно се показва и в симфонични стратегии.

Светлин Русев има извънредно необятен репертоар, вариращ от барока до актуалната музика и известните жанрове. Паметни са и неговите осъществявания на музика от български и славянски композитори.

Репертоарът на Емил Табаков включва оперни и музикални творби от всички музикални столетия. Автор е на 10 симфонии, концерти за оркестър, концерти за разнообразни принадлежности, Реквием по латински текст, камерни и солови творби. Повечето от тях са написани по поръчка на интернационалните фестивали и известни реализатори. Издадени са на CD от авторитетни звукозаписни компании, отличени са с национални награди и са постоянно изпълнявани у нас и в чужбина.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР