Обичаме топлото време през лятото и най-вече когато сме на

...
Обичаме топлото време през лятото и най-вече когато сме на
Коментари Харесай

Задължително прочетете това преди да използвате миналогодишния слънцезащитен крем

Обичаме топлото време през лятото и най-много когато сме на плажа. Всички прекарваме доста време, наслаждавайки се на слънцето и е добре да не забравяме да нанасяме слънцезащитен крем. Някои хора изваждат флакона слънцезащитен крем от предходната година, до момента в който други излизат по магазините, с цел да си купят нов. И по този начин, замислихме се: в действителност ли слънцезащитният крем от предходната година към момента работи вярно?

Слънцезащитен крем

Когато купувате слънцезащитен крем, етикетът нормално споделя, че продуктът е кадърен 12 месеца след отварянето му. Производителите на слънцезащитни артикули настояват, че SPF ще се е понижил на половина след приключването на една година. Според тях това се случва, тъй като през лятото продуктът непрестанно влиза в контакт с UV излъчване, О2 и топлота. Ето за какво лосионът става по-малко ефикасен с течение на времето.

Дерматолози

Дерматолози считат, че това евентуално е малко пресилено. Ежегодното пазаруване на артикули при неизразходвани такива от предходната година генерира голям боклук. Затова и кожен лекар в Съединени американски щати взема решение да направи тест на артикул с SPF след приключване на годността му от 12 месеца и да изследва дали успеваемостта му понижава.
 Перете, а облеклата ви не престават да миришат неприятно? Този трик ще промени това вечно! Перете, а облеклата ви не престават да миришат неприятно? Този трик ще промени това вечно!
Прането е скучна работа, която множеството от нас не обичат изключително... Пране, простиране, сушене, прегъване: всичко това е много изтощителен...

Тест

Тествани са пет висококачествени слънцезащитни крема SPF 50+ за деца на едни от най-популярните марки на пазара в ниския и междинен клас артикули. Тестът е извършен в две етапи – при отваряне на продукта и 1 година по-късно. През годината лосионите се подлагат както на високи, по този начин и на ниски температури и постоянно се отварят през двуседмичен интервал. Тестът демонстрира, че всички артикули към момента имат SPF 50+ и са запазили своята UVA отбрана. Това значи, че слънцезащитните артикули могат да се употребяват повече от една година.

Проверете

Така че, не е нужно да изхвърляте незабавно бутилката със слънцезащитен крем, само че е значимо да имате поради няколко неща. Например, би трябвало да съхранявате въпросната продукта по характерен метод: не оставяйте опаковката отворена след приложимост и я поставяйте на сянка, постоянно прибирайте на хладно и изсъхнало място надалеч от слънчева светлина през цялата година. Освен това има няколко неща, които би трябвало да ревизирате, преди да употребявате продукта. Ако мирише необичайно или текстурата се е трансформирала, наложително го изхвърлете.

Още от ПОЛЕЗНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР