Обичам зеленчуците, но най-вече с нетърпение очаквам сезона на тиквичките!

...
Обичам зеленчуците, но най-вече с нетърпение очаквам сезона на тиквичките!
Коментари Харесай

Толкова е вкусна, че ще ви замая главата! Уникална и много лесна солена торта

Обичам зеленчуците, само че най-много с неспокойствие чакам сезона на тиквичките! От този летен зарзават може да се подготви огромно количество изискани вкусни ястия. В допълнение, тиквичките са много потребни. Те постоянно се прибавят към детското меню, в диетата на пациентите, както и в храната на хора, страдащи от проблеми с храносмилането.

Даже тиквичките се одобряват за една от най-популярните съставки в другите диети за намаляване.Днес, сме приготвили за вас необикновено вкусна рецепта за торта от тиквички с домати и сирене. Освен вкусна, тя е и доста здравословна.

Лятната торта от тиквички украсява освен фамилната вечеря, само че и превзема всички посетители на всяко празненство или празник. Тя е необикновено потребна, богата и несъмнено красива торта, която е подобаваща, както за домашната софра, по този начин и за посетители. Нейният изострен усет на домати доставя доста прелестно възприятие при консумация!

Съставки за палачинките от тиквички:

1 кг млади тиквички
125 грама сметана
3 яйца
1,5 чаша пшенично брашно
1/2 чаена лъжичка сода
50 грама копър
1 щипка сол
черен пипер
50 грама зелен лук
4 чери домата
олио (за пържене)

Съставки за сметановия сос

125 грама сметана
4 скилидки чесън
200 грама копър
1 щипка сол

Съставки за пълнежа

800 грама домати
300 грама сирене/кашкавал

Начин на подготвяне:

Изплакнете тиквичките и ги обелете.
За приготвянето на палачинките: настържете тиквичките и ги посолете. Изцедете получената маса от тиквички. Нарежете на ситно копъра. В комфортен съд смесете тиквичките, копъра и сметаната. Добавете яйцата и содата. Всичко смесете добре.

Добавете пресятото брашно. Разбъркайте добре. В идеалния случай, би трябвало да се образува консистенция като за палачинки. Добавете черен пипер и още веднъж разбъркайте добре. Изпечете палачинките на дребен тиган. Така ще ви бъде по-лесно да ги обръщате. С помощта на супена лъжица сложете от сместа в парещ тиган в авансово загрято олио.

За да приготвите плънката: ситно нарежете копъра. Чесънът прекарайте през преса. Разбъркайте в купа сметаната, копъра, чесъна и солта. Всичко смесете добре. Настържете кашкавала. Измийте доматите, подсушете ги и ги нарежете на тънки филийки.

Сглобете тортата. За да сътворите това, намажете първата палачинка със сметановия сос. Поставете от горната страна доматите. Поръсете с настъргания кашкавал. Покрийте с втората палачинка и направете същата процедура, както при първата палачинка. Последната тиквена палачинка се намазва единствено със сметанов сос.

Покрийте тортата с фолио и съхранявайте в ледник за няколко часа, с цел да стегне. Готовата торта може да бъде украсена със зелен лук и чери домати.

Красивата и доста богата торта от тиквички украсява всяка маса. Необичайният усет, атрактивния външен тип и прелестен мирис ще очарова даже тези, които не са почитатели на тиквичките. И с тази налична рецепта на нейното подготвяне, няма да ви е мъчно!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР