Обхватът на скандала Апартаментгейт“ надхвърля обикновените имотни сделки и рефлектира

...
Обхватът на скандала Апартаментгейт“ надхвърля обикновените имотни сделки и рефлектира
Коментари Харесай

Президентът Р. Радев: „Апартаментгейт“ е вододел, трябва да има последствия

Обхватът на абсурда „ Апартаментгейт “ надвишава елементарните имотни покупко-продажби и рефлектира непосредствено върху доверието върху политиците. Аз не натрупвам и не замествам жилища, имам единствено едно жилище и то е добито доста преди да вляза в политиката.
Това сподели президентът на Република България Румен Радев в предаването „ Панорама “ по Българска национална телевизия.

„ Да, придобил съм парцел в кв. „ Редута “, само че на цена на каквато са били платени и от други мои сътрудници, избрани от Министерство на защитата “, акцентира той.

„ Трябва най-накрая да бъдем естествена европейска страна и „ Апартаментгейт “ да има последици. Това е вододел и оттук насетне зависи накъде ще тръгнем като общество. Дали ще затънем или ще поемем по пътя на правовата страна, демонстрирайки нов модел в политиката “, счита президентът.

На въпрос дали е живял в миналото в два ведомствени жилището, Румен Радев отговори: „ Докато някои политици са натрупали, аз съм живял 13 години в порутените блокчета на пистата. После 10 години бе лашкане по квартири. Ако съм имал някакви нарушавания, съм щял да бъда глобен “.

„ Всичко е обществено, всичко ми е видно, разказано е тъкмо и ясно в моята имотна декларация. Жалките опити да бъда замесен в някакъв заможен скандал, единствено ме окуражават да бъда още по-непримирим и праволинеен “, акцентира той.

„ Последният КСНС разкри неналичието на политическа воля за действителна битка с корупцията. Съветът сподели краха на така наречен антикорупционен модел. Партиите ревниво бранят уличените и даже ги изкарват герои. Те остават на значими постове в партиите. Правителството спря оставките. Народно събрание абдикира от отговорността си да управлява КПКОНПИ. Всичко това издава изтощение. Създадоха орган, който да ги прикрива и оневинява “, разяснява президентът Радев.

На въпрос дали застава зад Българска социалистическа партия, Румен Радев сподели: „ Няма по какъв начин да застана на която и да е партийна укрепление. Няма учредения за сходни тълкувания. Освободих с декрет Иво Христов. Това е въпрос на персонален избор, поисквам му триумф. Моите правила не зависят от никоя партия. Президентът не е не може да бъде съпротива, само че дружно с милионите българи, които не утвърждават дейностите на ръководещите, аз съм ценностна съпротива “, съобщи президентът на България.

„ Моят главен аршин е дали моите позиции са положителни за България. Ръководството на страната не би трябвало да става на основата на персонални сделки и разбирателства “, счита Румен Радев.

Президентът прикани изборите да са почтено и настоя държавното управление да обезпечи машините за гласуването.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР