Обезопасиха въздушната електропроводна мрежа, захранваща 12 села в област Добрич,

...
Обезопасиха въздушната електропроводна мрежа, захранваща 12 села в област Добрич,
Коментари Харесай

Обезопасиха електропроводи в 12 села в Добричко заради прелетни птици

Обезопасиха въздушната електропроводна мрежа, захранваща 12 села в област Добрич , оповестяват от ЕНЕРГО-ПРО. Вложени са 26 000 лева

Районът се отличава с голям брой ветрогенератори и е част от прелетния път на птиците Виа Понтика. Служителите на сдружението са инсталирали 400 дистанционера, които не разрешават проводниците на електропроводите да се приближават един до различен , както и 230 птицезащитни уреди.

Дистанционерите обезпечават непрекъсваема работа на въздушните електропроводни линии (ВЕЛ) при неприятни атмосферни условия, а по този начин също и при кацане на огромен брой птици върху тях, като ги фиксират неподвижно или лимитират придвижването им под външно влияние. С осъщественото обезопасяване на въздушните електропроводи ще бъдат защитени птиците от попадане напрегнат и ще бъде минимизиран броят на неплановите изключвания.

С направената инвестиция ще се усъвършенства електрозахранването на клиентите в с. Царичино, с. Гурково, с. Тригорци, с. Видно, с. Иречек, с. Могилище, с. Вранино, с. Челопечене, с. Крупен , с. Травник, с. Белгун и с. Септемврийци. В упоменатите региони са присъединени и икономически клиенти на компанията, в това число помпени станции на ВиК, 10 ветропарка, хотелски комплекси в морската зона на град Каварна и други

ЕРП Север има дълготраен ангажимент към запазване на птиците, включително предпазените типове, като влага стабилно в сигурността на мрежовата инфраструктура.

Дейностите по обезопасяване се правят предпочитано преди пролетния сезон и включват монтаж на прицезащитни устройства, птицебрани, защитни платформи за гнезда, които защищават прелетните птици от допир с проводниците.

Компанията работи взаимно с Българското сдружение за отбрана на птиците (БДЗП) и се отзовава на сигнали, подадени от страна на Регионална инспекция за опазване на околната среда, общини, неправителствени организации, локални поданици в случаи на попаднали в заплаха в обсега на електроразпределителната мрежа пернати животни. При нужда разполагаем за връзка с компанията е денонощният телефон 0700 16161.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР