Обеща твърд отговор на “Хамас”Десният националист Нафтали Бенет положи в

...
Обеща твърд отговор на “Хамас”Десният националист Нафтали Бенет положи в
Коментари Харесай

Нафтали Бенет е новият израелски премиер

Обеща корав отговор на “Хамас”
Десният националист Нафтали Бенет постави в понеделник сутринта публично клетва като министър председател на Израел, предадоха международните организации. Той смени Бенямин Нетаняху, заемал поста през последните 12 години.
Бенет, който е водач на партията “Ямина”, ще бъде министър-председател до септември 2023 година като част от съглашението за шерване на властта, преди да съобщи щафетата на Яир Лапид, началник на центристкиата “Йеш Атид”, за още две години.

Бенямин Нетаняху - най-дългогодишният министър-председател на Израел - ще остане водач на дясната партия “Ликуд” и ще управлява опозицията.

Пред депутатите Нафтали Бенет даде обещание “правителство на промяната”, само че и че работи да сплоти нацията, изтощена от четири парламентарни вота в границите на две години политическа невъзможност.
Приоритетите ще бъдат свързани с промени в образованието, опазването на здравето и понижаване на бюрокрацията.

Новият министър-председател даде обещание още корав отговор на палестинското придвижване “Хамас”, в случай че още веднъж нападне Израел.

Бенет ще управлява невиждана коалиция от партии, подкрепени от депутатите в Кнесета при гласуването в неделя в съответствие 60-59. За първи път в ръководещата коалиция в Израел има партия, която съставлява арабското малцинство - “Обединена арабска листа”.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР