Оберварт. В Австрия възразиха срещу депортацията на сирийско семейство в

...
Оберварт. В Австрия възразиха срещу депортацията на сирийско семейство в
Коментари Харесай

Der Standard: В Австрия възразиха срещу депортацията на сирийско семейство в България

Оберварт. В Австрия възразиха против депортацията на сирийско семейство в България, отбелязва националният всекидневник Der Standard .
Към утринните часове на понеделник към 6,5 хиляди души бяха подписали петиция, с която приканиха управляващите във Виена да не изпращат назад в България шестчленното сирийско семейство от кюрдски генезис. Съгласно публикуваната информация, депортацията би трябвало да бъде осъществена във вторник, 6 март.
Въпреки че двойката и четирите им деца са получили субсидиарна протекция в страната ни, фамилията е било настанено в център за задържане в продължение на дни. От редакцията означават, че на едно от децата е нанесен побой. Ето за какво фамилията се бори „ със зъби и нокти “ против противоположното му изпращане в югоизточната европейска страна.
Освен това фамилията е добре открито в Австрия. Братът на брачната половинка, който е австрийски жител, поддържа сестра си, в това число финансово. Независимо от това полицията ги е извела от вкъщи им в Оберват, провинция Бургаланд. При акцията бащата е направил опит да се нарани с нож. Той е бил безапелационен, че избира да почине, в сравнение с да се върне в България.

Превод и редакция: Тереза Герова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР