Обективни и субективни фактори доведоха до катастрофална загуба на подкрепа

...
Обективни и субективни фактори доведоха до катастрофална загуба на подкрепа
Коментари Харесай

Корнелия Нинова потвърди оставката си

Обективни и субективни фактори доведоха до пагубна загуба на поддръжка за Българска социалистическа партия. Това съобщи ръководителят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова в отчет на съвещанието на 50-ия Конгрес на Българска социалистическа партия и удостовери оставката си пред Конгреса.

Аз поех отговорността и подадох оставка - през днешния ден я удостоверявам пред вас, съобщи тя, представена от Българска телеграфна агенция. Сред обективните обстоятелства, които са се отразили на резултатите на левицата на парламентарните избори, Нинова регистрира коронавирус пандемията и машинното гласоподаване, само че уточни, че има и други субективни.

Машинното гласоподаване преодоля казуса с недействителните бюлетини и фалшификацията на вота, ограничи следения и платен избор, направи изборите по транспарантни, само че напълно машинното гласоподаване понижи изборната интензивност, уточни Нинова.

Като партия и парламентарна група подкрепихме напълно машинното гласоподаване, само че може би е време да осмислим резултата от него и да помислим за въвеждането на смесено - на машинно и хартиено с право на избор на всеки жител, съобщи Нинова.

Изтощихме се от вътрешни битки, разяснява още тя и изброи - от недоволни от реденето на листи, през неточности в установяване на водачите, локални борби, афектирани приятели не взели участие в акцията, а други скрито или не чак толкоз работили против партията и в поддръжка на други политически субекти. Смесиха се политически и стопански ползи, добави тя. Нинова регистрира едва организационно положение по места и неточности в медийната политика.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР