Обектите от национална сигурност - АЕЦ Козлодуй, базовите електроцентрали, ВЕЦ-ове

...
Обектите от национална сигурност - АЕЦ Козлодуй, базовите електроцентрали, ВЕЦ-ове
Коментари Харесай

Кирил Петков: Засилена е охраната на АЕЦ ``Козлодуй`` и ВЕЦ-овете |

Обектите от национална сигурност - АЕЦ " Козлодуй ", базовите електроцентрали, ВЕЦ-ове и ПАВЕЦ, са със засилена защита след експлоадирането на войната в Украйна, заяви министър председателят Кирил Петков в коридорите на Народно събрание.

Той сподели още, че има 10 образувани оперативни групи в Министерския съвет и всяка от тях е с обособен бюджет. Една от групите е ангажирана с попълването на военните запаси, които липсват, друга - с допълнението на горивата. Освен това се проучва и каква помощ да се изпрати за рейсовете с евакуирани от Украйна българи, които идват.

" Не имам вяра, че в този миг има опасност за българското население по какъвто и да е метод ", добави министър председателят, само че разясни, че държавното управление се приготвя за всевъзможни сюжети.

Петков съобщи, че рецесията би трябвало да се употребява, с цел да се приведе цялата система в подготвеност:

" По-добре да сме подготвени, в сравнение с сюрпризирани. "

Днес са били отворени вратите на българското посолство в Украйна за хората, които са били пред оградата. Той съобщи, че по този начин България е посочила, че е съпричастна.

Премиерът подчертава още, че до момента вложенията в защита са били частични и несвързани:

" Например: купуват се бойни машини, само че няма радиопредаватели, по какъв начин тези бойни машини могат да се координират. Оттук нататък не може да се влага по този метод, би трябвало да се окомплектоват действително военните сили, тъй че да могат да бъдат ефикасни. "

Той разказа вложенията в бранша досега като " един масраф на пари ":

" Истината е, че както във всяка една от системите в България - и здравната, и просветителната, и инфраструктурата -  всичките тези системи са с големи дефицити. Отбраната не прави изключение. Това е реалност. "

Петков сподели още, че към 2000 украинци са поискали да бъдат евакуирани у нас. Вече са пристигнали експерти от ИТ бранша - поради положителните условия у нас за сектора.

Премиерът заяви, че все още има няколко разновидността за настаняване на евакуираните от Украйна. Обследват се всички държавни бази, в това число почивни станции. Текат и диалози с хотелиери - главно по Черноморието, където легловата база е свободна. По-голямата част от евакуираните от Украйна ще дойдат в страната с туристически визи.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР