Обект на политическа репресия станаха Ангел Георгиев и Веселин Вешев.

...
Обект на политическа репресия станаха Ангел Георгиев и Веселин Вешев.
Коментари Харесай

От партия Възраждане алармираха за неправомерни арести по време на протестите за водата в Перник

" Обект на политическа принуда станаха Ангел Георгиев и Веселин Вешев. Двамата бяха показно задържани, въпреки и настрана от протестиращите и то след края на митинга. И двамата са във водещите редове на политическа организация " Възраждане ", уредник на митинга, което прави неоснователните им арести политически ", пишат от партията във връзка със конфликта с полицията пред постройката на Министерство на регионалното развитие през вчерашния ден (27 януари).
Ангел Георгиев е регионален координатор на " Възраждане " за област Пловдив, а Веселин Вешев беше шести претендент в листата за общински консултант във Варна на партията на локалните избори през 2019 година Партията твърди, че против Вешев е употребен електрошок от двама служители на реда и че Георгиев бил обичай, както и че на видео е снимана " дамата-полицай, която се жалва пред камерите на всички медии като пострадала. Именно тя се доближава към Георгиев, който преди малко е издърпан жестоко от различен служител на реда и стартира да го блъска. Сега в ареста е битият жител, а дамата-полицай, която го бие се " оплаква " гръмко в медийното пространство
След митинга, проведен от " Възраждане " и цивилен организации, бяха задържани общо четирима души. Двама от тях, които не са членове на партията са пуснати под гаранция.
" Що се отнася до задържаните членове на " Възраждане "   при ареста им не са зачетени човешките им права, не им е разрешен телефонен диалог, а юристите им първоначално не са позволени до тях. Полицията отхвърля достъп до видеозаписите от охранителните камери на Министерство на регионалното развитие, само че жители предоставиха любителски фрагменти, които оневиняват двамата задържани. Невинни хора са в ареста, а служители на реда са изправени пред телевизионните камери и изричат погрешни данни ", настояват от партията.
" Защо се постанова полиция да пази “избранниците на народа ” от самия народ? Така или другояче, служителите на реда имаха нареждания да предизвикат протестиращите, като ги бутат и пръскат със сълзотворен газ ", уверени са от организацията.
От Възраждане са безапелационни, че ареста е политически и за него ще бъдат сезирани с публично мнение всички организации занимаващи се с правата на индивида.
" Изпратена е информация към всички водещи международни медии. Протестите не престават и няма да спрат, макар старанието на ръководещите да сплашат жителите посредством арести и да ги принудят да не престават да търпят беззаконията им ", приключват обръщението си от " Възраждане ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР