Обединеното кралство успя да договори историческа търговска сделка с Австралия,

...
Обединеното кралство успя да договори историческа търговска сделка с Австралия,
Коментари Харесай

Великобритания договори историческа търговска сделка с Австралия

Обединеното кралство съумя да контракти историческа комерсиална договорка с Австралия, като отстрани цените за всички английски артикули и подтиква работни места и бизнес в цялата страна. Това е първата огромна комерсиална договорка на Англия, контрактувана от държавното управление, откогато страната напусна Европейския съюз.

Основните параметри от договорката бяха контрактувани от премиера Борис Джонсън и австралийския министър председател Скот Морисън на среща на " Даунинг Стрийт " 10 нощес. Окончателно, подробните елементи от съглашението ще бъде оповестено през идващите дни.

Към момента е ясно, че водачите са удостоверили трайното партньорство сред Англия и Австралия и са се договорили да работят в тясно съдействие в региона на защитата, технологиите и битката с изменението на климата - в това число посредством бъдещо партньорство за чисти технологии.
 Автомобилната промишленост във Англия прикани държавното управление да търси договорка за свободна търговия с Европейски Съюз
Автомобилната промишленост във Англия прикани държавното управление да търси договорка за свободна търговия с Европейски Съюз

Преходеният интервал ще има до 31 декември 2020 година

Какво значи новото съглашение за свободна търговия?

Това значи, че емблематични английски артикули като коли, шотландско уиски, бисквити и керамика ще бъдат по-евтини за продажба в Австралия. Съответно, това ще подтиква английските промишлености, в които работят 3,5 милиона души в цялата страна. Търговските връзки сред Обединеното кралство и Австралия бяха на стойност 13,9 милиарда английски лири предходната година. Сега се чака те да се разрастват в границите на договорката, създавайки благоприятни условия за бизнеса и производителите във всяка част на Англия. Съгласно съглашението британците на възраст под 35 години ще могат да пътуват и работят в Австралия по-свободно.

Британските фермери

Те ще бъдат предпазени с ограничаване на безмитния импорт за 15 години, като се употребяват квотни тарифни ставки и други защитни ограничения. Земеделските производители ще усилят своя експорт в чужбина, в това число на нови пазари в Индийския и Тихия океан.

Британският министър председател Борис Джонсън разяснява пред публицисти, че " има нова зора в връзките на Англия с Австралия, подкрепена от общите история и полезности ".

" Нашето ново съглашение за свободна търговия отваря фантастични благоприятни условия за английския бизнес и потребителите, както и за младежите, които желаят да живеят и да работят на другия завършек на света. Това е световна Англия в най-хубавия си тип ", добави Джонсън.

Според английски икономисти, договорката демонстрира на Европейския съюз, че Англия може да реализира доста като суверенна комерсиална нация.
 Пандемията маскира въздействието на Brexit върху търговията сред Англия и Европейски Съюз
Пандемията маскира въздействието на Brexit върху търговията сред Англия и Европейски Съюз

Търговията на Обединеното кралство с Европейския съюз е два пъти по-ниска от тази с останалия свят
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР