Обединеното кралство смекчава възраженията си срещу изкупуването на Activision Blizzard

...
Обединеното кралство смекчава възраженията си срещу изкупуването на Activision Blizzard
Коментари Харесай

Лондон даде зелена светлина на сделката Microsoft-Activision

Обединеното кралство смекчава възраженията си против изкупуването на Activision Blizzard от страна на Microsoft. Органът за защита на конкуренцията и пазарите на страната (CMA) преразгледа заключенията си и дефинира, че сливането няма да докара до доста понижаване на конкуренцията в региона на игралните конзоли, оповестява Engadget.     Maкар че обстоятелствата остават непроменени, в този момент надзорният орган установи, че собствеността на Microsoft върху франчайзи като Call of Duty " няма да засегне значително " конкурентноспособността на Sony и нейната подпора PlayStation. Според CMA Microsoft би могъл да " понижи " привлекателността на PlayStation с тази договорка, само че платформата на Sony има задоволително мощен азбучник, тъй че вредите да бъдат лимитирани.   

Британският регулатор също по този начин е преразгледал и позицията си, че Microsoft може да извлече изгода от изключването на Call of Duty от аудиторията на PlayStation. Според CMA последните данни демонстрират, че Microsoft би претърпяла обилни загуби при " всеки вероятен сюжет ", в случай че ограничи франчайза на играта единствено до Xbox или предложи някакви извънредни привилегии. С други думи, непълен брой геймъри биха минали от PlayStation към Xbox, с цел да може тази тактика да бъде сполучлива. 
От CMA разясняват, че обновените им констатации не трансформират техните опасения по отношение на услугите за облачни игри. През февруари регулаторът пресметна, че Microsoft съставлява до 70% от международния пазар и че договорка с Activision Blizzard може да се окаже отрицателна за геймърите, които не могат да си разрешат скъпа подпора или компютър.    Но актуализацията на мнението на английския контролен орган не трансформира обстоятелството, че опозиция против сливането има и в други страни. Федералната комерсиална комисия на Съединени американски щати към момента желае да блокира поглъщането, като показва, че Microsoft е направила бъдещи заглавия като Redfall извънредни за Xbox конзолите макар уверенията, които е дала на управляващите на Европейския съюз.     Тя въпреки всичко усъвършенства възможностите на Microsoft да приключи придобиването - един огромен регулаторен орган преди малко се отхвърли от главната си точка на оборване, показват още от Engadget.   
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР