Обединеното кралство ще притисне френските власти да се справят с

...
Обединеното кралство ще притисне френските власти да се справят с
Коментари Харесай

Великобритания обмисля да използва ВМС срещу мигранти в Ламанша

Обединеното кралство ще притисне френските управляващи да се оправят с мигрантите , които се пробват да преминат Ламанша с дребни лодки, дадоха обещание министри. Рекорден брой деца без компаньон дойдоха във Англия в петък, оповестява БиБиСи.

Министърът на учебните заведения Ник Гиб съобщи, че държавното управление също обмисля по какъв начин да употребява " морските активи ", за да предотврати прекосяването .

Министърът на имиграцията Крис Филп изяснява, че на мигрантите би трябвало да се вземат отпечатъци от пръстите . Не е ясно какво ще съставлява предлагането, защото пръстовите отпечатъци на лицата, търсещи леговище, към този момент се съхраняват в системата на Европейския съюз Eurodac.

Филп разяснява, че мигрантите ще знаят, че " се сблъскват с действителни последствия, в случай че се опитат да преминат още веднъж ", и добави, че ще " договаря интензивно " с френски чиновници за това по какъв начин да се оправят с прекосяванията.

Репортерът на БиБиСи в Европа в северната част на Франция видя по какъв начин мигрантска лодка с до 20 души на борда, в това число деца, се отклонява от туристически плаж покрай пристанището на Гравелинес в събота сутринта. " Претоварената " лодка се бори съвсем един час да влезе във водата, само че няма и диря от наблюдаване на плажа.

Отвъд Ламанша в Дувър репортерът на БиБиСи Саймън Джоунс съобщи, че бреговата защита се занимава с редица произшествия .

Местните хора питат за какво французите не вършат повече за наблюдаване на бреговата линия , само че управляващите в Ламанша са споделили, че се нуждаят от повече финанси от държавното управление на Обединеното кралство. Поставени са въпроси и за какво откакто мигрантите дойдат във Англия, те не се изпращат назад във Франция .

Вътрешният секретар Прити Пател дефинира обстановката като " сложн а ", като съобщи, че държавното управление е изправено пред " съществени законодателни, правни и оперативни бариери ". Вътрешното министирство съобщи, че е допустимо Кралският флот да бъде употребен за наблюдаване на мигрантския трафик в Ламанша .

Но концепцията за потребление на Военноморски сили е избрана като " много неприятна " от източник на Министерството на защитата , оповестява организация ПА. Подобни дейности биха били " несъответствуващи и ненужни " и че военните запаси не би трябвало да се употребяват за справяне с " политически провали ".

Попитан за капацитета на присъединяване на Военноморски сили, Гиб изясни пред БиБиСи, че държавното управление ще прегледа по какъв начин може да " употребява морски активи ". " Ние сме решени да се оправим от филантропична позиция, колкото от имиграционна позиция. "

Бившият общоприет шеф на граничните сили на Обединеното кралство Тони Смит съобщи, че контрабандистите са " разпознали малка врата " в интернационалното право .

Конвенцията на Организация на обединените нации за бежанците от 1951 година гласи, че откакто човек е под юрисдикцията на страна - да вземем за пример териториални води - тогава управляващите са задължени да избавят хора , да ги извеждат на брега и да им разрешат да подадат молба за леговище.

Въпреки това, с ъгласно дългогодишна договорка с Европейски Съюз, наречена " Дъблин III ", Обединеното кралство има право да изпрати назад всеки, който търси леговище , в случай че биха могли рационално да го изискат в друга страна по пътя.

Това съглашение ще се приключи в края на преходния интервал за " Брекзит " - идващия януари - в случай че Англия и Европейски Съюз се спогодят за сходна договорка.

Рибарят Мат Кокър разяснява пред БиБиСи, че " доста постоянно " вижда хора, които се пробват да прекосят Ламанша в надуваеми лодки , като добави, че ги вижда " всеки спокоен ден ". Виждал е хора, които гребат през Ламанша в надуваеми канута и каяци с лопати и части от дърво.

Междувременно френската полиция съобщи пред БиБиСи, че улавят повече мигранти, които повече от всеки път се пробват да преминат във Англия по море . Пресекли са 10 пъти повече от броя на мигрантите в лодки във френските води през юли тази година, в съпоставяне със същия интервал на предходната година.

Те обявиха, че степента им на триумф при хващане на мигранти се е нараснала от 40% през 2019 година на 47% през 2020 година
 Лондон: Париж да спре бежанците през Ламанша
Лондон: Париж да спре бежанците през Ламанша

Затягане на мерките
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР