Обединеното кралство, САЩ, Канада и Япония ще забранят вноса на

...
Обединеното кралство, САЩ, Канада и Япония ще забранят вноса на
Коментари Харесай

Лондон: Обединеното кралство, САЩ, Канада и Япония ще забранят вноса на руско злато

Обединеното кралство, Съединени американски щати, Канада и Япония ще забранят вноса на съветско злато в границите на нови наказания, наложени на Русия в отговор на нейната инвазия на Украйна. Това разгласи през днешния ден " Даунинг стрийт 10 " в първия ден на срещата на върха на Г-7 в Германия, съобщи Франс прес.

" Тези ограничения ще обиден непосредствено съветските олигарси и ще поразят сърцето на военната машина на Путин ", съобщи английският министър председател Борис Джонсън, която взе участие в срещата на върха на Г-7 в комплекса Елмау в Бавария от през днешния ден до 28 юни.

" Путин пилее намаляващите си запаси в тази безполезна и варварска война. Той подхранва егото си в ущърб на украинския и съветския народ ", добави Джонсън. " Трябва да пресушим финансирането за режима на Путин. Това точно вършим с нашите съдружници ", сподели той.

Русия е значим производител на злато. Износът на съветско злато за предходната година възлизаше на близо 15 милиарда евро, съгласно данни на " Даунинг стрийт 10 ".

Забраната ще влезе в действие в скоро време и ще се ползва за новодобито или новорафинирано злато. Мярката няма да засегне златото с съветски генезис, което е било изнесено преди този момент от Русия, разяснява английското държавно управление.

Източник: Българска телеграфна агенция

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в Телеграм!
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР