Обединеното кралство, САЩ, Канада и Япония решиха да разширят санкциите

...
Обединеното кралство, САЩ, Канада и Япония решиха да разширят санкциите
Коментари Харесай

Великобритания, САЩ, Канада и Япония забраняват вноса на руско злато

Обединеното кралство, Съединени американски щати, Канада и Япония взеха решение да разширят глобите против Русия поради нашествието ѝ в Украйна. Тези четири страни от Г-7 в близко време ща забранят вноса на съветско злато ще забранят вноса на съветско злато, в неделя, когато стартира срещата на водачите на Г-7 в баварския палат Елмау. По-късно това бе доказано от американския президент Джо Байдън.

" Тези ограничения ще обиден непосредствено съветските олигарси и ще поразят сърцето на военната машина на Путин ", съобщи английският министър председател Борис Джонсън , който взе участие в срещата на върха на Г-7.

" Путин пилее намаляващите си запаси в тази безполезна и варварска война. Той подхранва егото си в ущърб на украинския и съветския народ ", добави Джонсън. " Трябва да пресушим финансирането за режима на Путин. Това точно вършим с нашите съдружници ", сподели той.

Русия е значим производител на злато. Износът на съветско злато за предходната година възлизаше на близо 15 милиарда евро, съгласно данни на " Даунинг стрийт 10 ".

Забраната ще влезе в действие в скоро време и ще се ползва за новодобито или новорафинирано злато, само че няма да засегне златото с съветски генезис, което е било изнесено преди този момент от Русия, разяснява английското държавно управление.

Британското държавно управление отбелязва, че отчитайки централната роля на Лондон в интернационалната търговия със скъпоценни метали и паралелните ограничения, подхванати от Съединени американски щати, Япония и Канада, ще имат световни последствия и ще изтласкат съветското злато от формалните интернационалните пазари.

Целта на тези наказания е Русия да бъде още по-силно изолирана от интернационалната финансова система, декларира английското държавно управление.

В Европейския съюз също се дискутират наказания против Русия в областта на търговията със злато, само че към този момент не са взети каквито и да е решения. Германия, Франция и Италия са страните членки на Европейски Съюз, които са част от групата Г-7.

Освен енергийните запаси, продажбите на злато са другото значимо перо в съветския експорт. Миналата година Русия е изнесла злато на стойност 14.6 милиарда евро. " През последните месеци цената на това злато за съветските елити се увеличи, до момента в който олигарсите купуват златни кюлчета, с цел да избегнат следствията от западните наказания ", разяснява английското държавно управление.

Междувременно в Туитър -акаунта на президента Джо Байдън излезе коментар, че Русия събира десетки милиарди долари от продажбата на златото си и че това е втората най-голяма съветска експортна суровина след силата.

Съюзници от Голямата седморка разискват на форума тактики за гарантиране на енергийните доставки и справяне с инфлацията, които са последствия от съветската инвазия в Украйна.

Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР