Обединеното кралство няма да може да осигури необходимия брой войници

...
Обединеното кралство няма да може да осигури необходимия брой войници
Коментари Харесай

Боеприпасите ще стигнат за няколко дни: Великобритания не е готова за война

Обединеното кралство няма да може да обезпечи нужния брой бойци за съдружниците от НАТО заради липса на войски и финансиране. Това съобщава Sky News, базирайки се на източници в Министерството на защитата.

В Съединени американски щати почитан източник от Пентагона споделя, че Кралската войска на Обединеното кралство е престанала да се смята за бойна мощ от най-голям сан заради десетилетия на редуциране и финансиране. Европейският съюз също счита, че „ Англия не съумява “.

Сега английското министерство на защитата сподели на кореспонденти, че Обединеното кралство няма да може да даде толкоз доста войски, колкото съдружниците от НАТО чакат съгласно новата конструкция на силите, основана поради съветската инвазия в Украйна. За да промени обстановката, министър-председателят Риши Сунак би трябвало да промени отношението си към армията.

„ Премиерът би трябвало да се помири с обстоятелството, че Владимир Путин разгласи война на Запада и ние сме втората военна мощ на Запада и би трябвало да се оправим с предизвикването, пред което е изправен Сунак “, сподели лорд Робъртсън, някогашен секретар на НАТО общ.

Източници споделят, че Министерството на защитата приканва държавното управление да усили разноските за защита с минимум 3 милиарда лири и да осуети проектите за по-нататъшно редуциране на армията като част от модернизацията. Освен това се предлага опростяване на условията за закупуване на оръжие.

" Те признават заканите. Те признават натиска върху защитата заради инфлацията, нуклеарното въздържане, запасите и Украйна. Но макар признаването на заканите и натиска, те споделят, че няма повече пари ", сподели източник от Министерството на финансите.

При настоящето положение на нещата в армията, в същинска война, британците биха имали задоволително муниции за няколко дни. В същото време са нужни до 10 години, с цел да се сътвори бойна дивизия от 25-30 хиляди бойци.

Сега държавното управление дава приоритет на вложенията във високите технологии във флота и създаването на изтребител 6-то потомство. Това обаче няма да реши казуса с неналичието на артилерия, системи за противовъздушна защита, ракети с огромен обхват и муниции. С възходящата военна помощ за Украйна, отбелязва източникът, проблемите в армията единствено ще порастват.

„ Приехме, че актуалните войни могат да приключат в границите на няколко седмици и се подготвихме за това. Докато войната в Украйна ни учи, че даже такава мощна войска като съветската ще издържи месеци, а може би и години “, споделя различен събеседник.

Ако съдружниците чакат от Обединеното кралство дивизия с 30 хиляди бойци, тогава в реалност държавното управление е в положение да даде на една бригада до 10 хиляди бойци с оръжия и бронирани транспортни средства.

Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР