Обединеното кралство може да одобри и разпространи коронавирусна ваксина в

...
Обединеното кралство може да одобри и разпространи коронавирусна ваксина в
Коментари Харесай

На 7 декември в тази страна започва ваксинация срещу COVID-19

Обединеното кралство може да утвърди и популяризира коронавирусна ваксина " в границите на дни ", заяви в. " Файненшъл таймс " в събота.

Според източници, познаващи процеса, Агенцията за контролиране на медикаментите и здравните артикули в страната може краткотрайно да позволи имунизацията, създадена от BioNTech и Pfizer, както и тази, направена от AstraZeneca и Оксфордския университет.

Процесът на разрешаване нормално се ръководи от Европейската организация по медикаментите до края на преходния интервал за Брекзит на 31 декември.

В отчета се прибавя, че след незабавното утвърждение първите ваксини могат да се ползват от 7 декември. Според актуалните рекомендации жителите и личния състав на домовете за грижи ще бъдат първите ваксинирани, последвани от други здравни служащи и тези над възраст на 80.

Британският министър председател Борис Джонсън назначи Надим Захауи за министър, отговарящ за програмата за имунизиране против COVID-19.

Новият пост е краткотраен и ще съществува най-малко до идното лято. Това ще бъде най-мащабната стратегия за имунизиране от десетилетия.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР