Обединеното кралство, месец преди началото на руската специална операция за

...
Обединеното кралство, месец преди началото на руската специална операция за
Коментари Харесай

Daily Mail: Великобритания е натрупала рекордни запаси от руски стоки преди санкциите

Обединеното кралство, месец преди началото на съветската специфична интервенция за отбрана на Донбас, счупи върха за импорт от Русия, като похарчи общо към два и половина милиарда паунда. Това написа английският вестник Daily Mail, базирайки се на Националната статистическа работа.

Преди глобите, Лондон е платил съвсем милиард паунда за разнообразни типове горива, според оповестените данни: за покупка на въглища, кокс и брикети са изхарчени 32 милиона паунда, за нефт - 590,4 милиона и за газ - 289,1 милиона.

Следващият разход на Англия в Москва беше 3 милиона паунда за разнообразни типове храна за животни, 24,9 милиона паунда за разнообразни химикали, 11 милиона за стомана и 22,1 милиона за други метали.

„ Това е двойно повече от един милиард и триста милиона паунда стерлинги от съветския импорт през декември и бие предходния връх, подложен през декември 2020 година, който възлиза на малко под един милиард четиристотин милиона паунда стерлинги “, изясняват медиите.

Съединени американски щати и Обединеното кралство оповестиха на 8 март възбрана на вноса на съветски нефт, с цел да засилят натиска върху Москва поради специфична интервенция в Украйна. В Лондон оповестиха нуждата до края на годината да се откажат напълно от съветските горива. Вашингтон също забрани вноса на други енергийни запаси, в това число природен газ. По-късно към " петролните наказания " се причисли и Канада. В същото време някои страни от Европейски Съюз обявиха, че ще им е извънредно мъчно да живеят без съветския газ.

Превод: ЕС
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР