Обединеното кралство е най-големият европейски продуцент на филми и телевизионни

...
Обединеното кралство е най-големият европейски продуцент на филми и телевизионни
Коментари Харесай

ЕС поряза британските филми заради Брекзит

Обединеното кралство е най-големият европейски продуцент на филми и телевизионни стратегии, подтикван с 1,4 милиарда паунда от продажбата на интернационалните права, само че неговото владичество е разказано като опасност за ``културното разнообразие на Европа``, се казва във вътрешен документ на Европейски Съюз, възложен на в. ``Гаридън``, написа Би Би Си.

Въпросът евентуално ще се причисли към листата с точки на мощно напрежение в връзките сред Брюксел и Лондон, откогато Англия напусна единния пазар и митническия съюз, в това число разногласия за продажбата на английски салами в Северна Ирландия и издаването на лицензи за риболовни води, което докара до по-рано тази година.

Целта на Брюксел този път е против продължаващото установяване на английските стратегии и филми като „ европейски творби “. Съгласно директивата на Европейски Съюз за аудиовизуални медийни услуги, по-голямата част от ефирното време би трябвало да се дава на такова европейско наличие по малкия екран и то да съставлява най-малко 30% от броя на заглавията на платформи за видео по поръчка (VOD) като Netflix и Amazon.

Страни като Франция са отишли по-далеч, като са определили 60% квота за европейски творби на VOD и изискват 15% от оборота на платформите да се изразходва за произвеждане на европейски аудиовизуални и кинематографични творби.

Според документ на Европейски Съюз, показан на дипломати на 8 юни, след Брекзит се счита, че включването на наличие на Обединеното кралство в такива квоти е довело до това, което е разказано като „ непропорционално “ количество английски стратегии по европейската телевизия.

Европейската комисия е натоварена да започва изследване на въздействието върху риска за „ културното разнообразие ” на Европейски Съюз от английските стратегии, което съгласно дипломатическите източници би било първа стъпка към деяние за ограничение на привилегиите, предоставени на наличието от Обединеното кралство.

Финансови специалисти заявиха, че ходът да се дефинира наличието в Обединеното кралство като нещо друго от европейското, което води до загуба на пазарен дял, би засегнало изключително английската драма, защото предварителната продажба на интернационалните права за сериали като ``Имението Даунтън`` и ``Короната`` постоянно е базата, на която са съумели да бъдат създавани.

Продажбата на интернационалните права на европейски канали и VOD платформи донесе на английската телевизионна промишленост 490 млн. паунда през 2019-20 година, което го прави вторият по величина пазар за Англия след Съединени американски щати.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР