Обединените патриоти предлагат промени в Закона за хазарта, които ще

...
Обединените патриоти предлагат промени в Закона за хазарта, които ще
Коментари Харесай

Шефът на Националната лотария: Държавата не може да прави монопол в хазарта


Обединените патриоти оферират промени в Закона за хазарта, които ще забранят осъществяването на лотарийни игри от частни компании. Вносител на законопроекта е Валери Симеонов. „ В Конституцията категорично написа къде страната може да прави монопол. Хазартът не е една от тези области”, разяснява в предаването „ Здравей, България” по Нова телевизия изпълнителният шеф на „ Националната лотария” Димитър Ганев.

„ От това, което споделя господин Симеонов единственото, което разбирам е, че той няма никакви знания за нашия бизнес. Той не е задължен да ги има, само че непознаването на Конституцията към този момент е неприятно. Нейните правила са за независимост на търговията, на бизнеса, на частната самодейност и възбрана на монополите”, уточни шефът на Националната
лотария.

„ Това, което даде Симеонов като образец, е Австрийска
лотария. Нейният притежател обаче е частна компания. Такава е обстановката и в Англия, Италия, Гърция, Турция и други ", добави Ганев.

„ Знаете, че държавните неща не са изключително добре развити. Преди една година ние спечелихме концесията в Молдова. Там има безспорен държавен монопол – страната оперира, само че посредством нас, ние сме концесионер и за 15 години имаме билети, спортни
залози и числови игри”, разяснява изпълнителният шеф на „ Националната лотария”.

„ Смятам, че в България
хазартът е доста добре контролиран и проверяван. Не смятам, че една смяна в закона ще докара до нещо по-добро”, безапелационен бе той.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР