Обединените арабски емирства (ОАЕ) са прехванали рано тази сутрин над

...
Обединените арабски емирства (ОАЕ) са прехванали рано тази сутрин над
Коментари Харесай

Атаката срещу Абу Даби продължава: ОАЕ прехвана нови две ракети, изстреляни от хусите

Обединените арабски емирства (ОАЕ) са прехванали рано тази заран над Абу Даби две балистични ракети, изстреляни от йеменските бунтовници хуси, съобщи Асошиейтед прес, като се базира на управляващите. Това е втора офанзива против столицата на емирствата за седмица.
Още по темата
Ракетният обстрел изостри в допълнение напрежението в Залива, набези покрай емирствата са осъществявани и преди, само че без да засягат директно територията им.

Военният представител на хусите Йехия Сарей съобщи във видеообръщение, че бунтовниците носят отговорност за офанзивата и тя е била ориентирана против няколко обекта в ОАЕ, измежду които и военновъздушната база Ал Зафра. Той предизвести, че емирствата могат да продължат да бъдат цел на бунтовниците, " до момента в който не престават нападенията против народа на Йемен ".

Военновъздушните сили на Съединени американски щати обявиха, че сполучливо са реагирали на няколко закани, които са зародили в региона на Абу Даби, без да дават спомагателна информация. От видеа, публикувани в обществените медии, се вижда, че прехващащият огън най-вероятно идва от базата. По време на офанзивата американските военни са се скрили в бункери.

В Ал Зафра е ситуирано 380-о въздушно експедиционно крило на Военновъздушни сили на Съединени американски щати и там има бойни дронове и стелт изтребители F-35. Базата е употребена и от английски военни.

Американското посолство в Абу Даби е отправило предизвестие към жителите си на територията на ОАЕ, призовавайки ги към нараснала зоркост. Посолството е популяризирало и указания за деяние при въздушни офанзиви, което е извънредно извънредно за емирствата, които са известна туристическа дестинация.

" Ако този вид офанзиви стартира да се случва всяка седмица, както в Саудитска Арабия, това ще промени възприемането на цялостния образ на заканите в ОАЕ ", съобщи Турбьорн Солтвет, който е специалист в консултантската компания за разбор на риска " Вериск мейпълкрофт ".

Преди седмица йеменските бунтовници поеха отговорност за нахлуване с дронове и крилати ракети против столицата на ОАЕ, чиято цел бяха летището и цистерни с гориво в промишлената зона на Абу Даби - Мусафа. При офанзивата починаха трима души, а шестима бяха ранени.

През последните дни ръководената от Саудитска Арабия коалиция, подкрепяна и от ОАЕ, отговори с наказателни въздушни удари против Йемен, при които починаха 80 души в затворнически център и бяха прекратени интернет връзките.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР