Обединените арабски емирства (ОАЕ) намаляват на 4,5 дни и преместват

...
Обединените арабски емирства (ОАЕ) намаляват на 4,5 дни и преместват
Коментари Харесай

ОАЕ намаляват работната седмица на 4,5 дни

Обединените арабски емирства (ОАЕ) понижават на 4,5 дни и реалокират уикендите от петък и събота в събота и неделя, съобщи Агенция Франс Прес.

„ ОАЕ са първата страна в света, въвеждаща национална работна седмица, която е по-къса от световната 5-дневна работна седмица “, заяви формалната осведомителна организация WAM.

„ Националната работна седмица “ ще е наложителна за органите на федералното държавно управление от 1 януари 2022 година, като с нея се цели по-добър баланс сред работа и отмора, както и по-добра икономическа конкурентоспособност, показва държавната медия.
свързани новини1410на 13.09.20214188на 16.11.2020
ОАЕ стават единствената страна в Персийския залив, в която уикендите ще бъдат в събота и неделя. С този ход тя приема модел, употребен от множеството неарабски страни. Уикендите ще стартират към обяд в петък -ден за молитва в мюсюлманските страни.

През последните години ОАЕ, които са районен център за търговия и туризъм, започнаха редица ограничения, с цел да създадат стопанската система на арабската страна по-привлекателна за задгранични вложения и фрагменти предвид на растящата икономическа конкуренция от прилежаща Саудитска Арабия, отбелязва Ройтерс.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР