Обединението между Продължаваме промяната и Демократична България ще върне интригата

...
Обединението между Продължаваме промяната и Демократична България ще върне интригата
Коментари Харесай

Политолог каза кой връща интригата на изборите

" Обединението сред " Продължаваме промяната " и " Демократична България " ще върне интригата за първото място на изборите. Няма по какъв начин обаче то да не мине без доста мощна борба с другата съществена политическа мощ - ГЕРБ. Чрез тази мощна борба ще бъдат минирани опциите за вероятно съдействие сред тези партии, което пък води до намалени благоприятни условия за сформиране на държавно управление в 49-ото Народно заседание ".

Този разбор направи пред БНР политологът Димитър Ганев. 
-->
По думите му няма съображение да се чака по-различна предизборна акция от всички, които видяхме през последните две години:

" Не виждам за какво тази акция да е по-различна от обичайна конфронтационна акция. И в този момент част от партиите акумулират своята електорална поддръжка от отрицанието на другия ".

Според политолога предстоящите локални избори не разрешават на партиите да платят висока политическа цена:

" Една възможна коалиция на статуквото ГЕРБ-ДПС-БСП би означавало ГЕРБ да подари огромна част от регионалните градове на Политическа партия, да им разреши да се вкоренят в локалната власт и да имат политическа резистентност в идващите 4 години. Въпросът е за какво да го вършат. Същият въпрос могат да си задават и от Политическа партия, които при възможна коалиция с ГЕРБ не биха имали съвсем никакъв сериозен пробив в локалната власт, което ще направи от Политическа партия нестабилен политически индивид поради липса на корени в локалната власт ".

Димитър Ганев акцентира, че трябва да се видят резултатите от изборите на 2 април, с цел да се прави прогноза дали ще има късмет за кабинет в 49-ия парламент, или есента ще има избори 2 в 1 с локалните.  

" Второто, което би трябвало да се види, е дали публичният напън за образуване на правителство ще бъде друг от този, който беше в 48-ото Народно събрание. Дали хората към този момент ще бъдат толкоз изнервени, че политическата цена за това да влезеш в коалиция ще бъде по-ниска, в сравнение с, в случай че не влезеш ", уточни политологът.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР