Обединение на няколко европейски авиокомпании и летища излезе с общ

...
Обединение на няколко европейски авиокомпании и летища излезе с общ
Коментари Харесай

Авиокомпании и летища обединяват сили срещу данък керосин

Обединение на няколко европейски самолетни компании и летища излезе с общ апел през днешния ден за промени в плануваното от Европейски Съюз законодателство за климатичните промени с аргумента, че то ще ги направи по-слабо конкурентни по отношение на въздушните превозвачи от други страни, съобщи Ройтерс.

В средата на предходната година Европейски Съюз огласи проекти, засягащи особено авиацията, които плануват по-стриктни правила за излъчванията въглероден диоксид и използването на синтетични горивни смеси, както и въвеждането на налог върху керосина. Смята се, че въздушният превоз е виновен за малко над 3 на 100 от нездравословните излъчвания в световен мащаб.

Обединението, чиито съвсем 20 членове включват всички дъщерни компании на Lufthansa и Ер Франс - Ка Ел Ем (Air France-KLM), както и най-големите летища на континента, измежду които тези във Франкфурт и Амстердам, показват, че полети на дълги дистанции през неевропейски центрове, няма да бъдат придружени със същите разноски. Това ще докара до пренасочване на бизнеса към тези превозвачи.

Обединението отхвърля налога върху керосина и предлага таксата за запазване на околната среда да се основава върху целия маршрут на полета, а освен върху линии, пренасящи пасажери от Европейски Съюз до интернационалните центрове като Истанбул или Дубай. Обединението по принцип поддържа европейския зелен пакет ДПодготвени за цел 55У, който цели да понижи излъчванията парникови газове с 55 на 100 до 2030г. по отношение на нивата от 1990 година, само че желае в него да бъдат нанесени промени.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР