Обединение Бъдеще за туризма“ (ОБТ) е най-голямото сдружение на туроператори

...
Обединение Бъдеще за туризма“ (ОБТ) е най-голямото сдружение на туроператори
Коментари Харесай

Автобусните екскурзии за Великден остават под въпрос

Обединение „ Бъдеще за туризма “ (ОБТ) е най-голямото съдружие на туроператори и туристически сътрудници в България.

Повод за желаната среща стана възбраната за автобусните екскурзии до края на месеца, наложена със Заповед РД-01-220/08.04.2021 година на проф. Костадин Ангелов.

„ Великденските празници наближават и наложеният мораториум върху проведените пътувания с рейс ще доведат до нови загуби за сектора. Бихме желали да изясним някои неясноти в заповедта на министър Ангелов и още един път да напомним, че повече от една година се нарушава правото ни на предпазен и обезпечен от чл.16 на Конституцията труд. От предходната година всички икономически субекти в бранша са сложени в извънредно тежка и подвластна от държавни помощи позиция “, акцентира Павлина Илиева, ръководител на сдружението.

От организацията още веднъж упорстват за координация и предвидимост на всички ограничения, които касаят туризма.

От срещата с министър Ангелов ОБТ чака:

* Отваряне на пътуванията с проведен превоз в страната и чужбина преди 30.04.2021 г.

* Премахване на наложителния PCR-тест при влизане в България или замяната му с антигенен тест и явен механизъм за въвеждане на тази мярка по образеца на доста европейски страни, за които туризмът е водещ бранш в стопанската система.

* Намаляване на прекомерно високата цена на PCR-тестовете за българските жители или въвеждането на преференциални цени за туроператорите, като уредници на групови пътувания.

* Ясна тактика за узаконяване на имунизираните, преболедувалите и с съществуване на антитела български жители. Няма правна логичност в задължаването на тези групи от хора да дават PCR-тест или бъдат сложени под карантина.

* Отваряне на кулоар за имунизиране на заетите в туризма български жители, което ще трансформира страната ни в сигурна и привлекателна туристическа дестинация.

* Не на последно място ОБТ упорства за утвърждение и използване на оферти от Сдружението протокол за работа в COVID-19 среда.

„ Обединение „ Бъдеще за туризма “ (СТТА ОБТ) е неправителствена професионална организация, записана на 17.08.2020 година по Закона за юридическите лица с нестопанска цел.Основните цели, които организацията си слага, са финансово излекуване на бранша, създаване и използване на антикризисен проект за подкрепяне на туроператори, туристически сътрудници, и краткосрочна и дълготрайна тактика за стабилизиране и развиване на сектора, потребителска отбрана.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР