Обърнахме внимание на използването на думата “корупция” по отношение на

...
Обърнахме внимание на използването на думата “корупция” по отношение на
Коментари Харесай

Митрофанова: Използването на думата „корупция“ за Путин и ”Балкански поток” е оскърбление

" Обърнахме внимание на потреблението на думата “корупция” във връзка с президента на Руската Федерация Владимир Путин в подтекста на построяването на газопровода “Балкански поток”. Подобни голословни изявления в адрес на президента са безусловно неприемливи и не могат да се преглеждат иначе, с изключение на като огорчение по отношение на Руската Федерация ", уточни Митрофанова.

На 12 май министър-председателят Кирил Петков разяснява тематиката на Министерски съвет при завръщането си от Съединени американски щати.

" Нашите сътрудници виждат корупцията като главен инструмент за въздействието на Путин в нашия район и в Европа като цяло. Затова аз ще издам заповед за цялостна инспекция по всички аспекти на „ Балкански поток. Този вид планове са тъкмо за това, което се приказва - когато корупцията се употребява като инструмент за външна политика от страна на Путин ", съобщи тогава Петков.

Посланик Митрофанова разяснява и други настоящи тематики. По мотив обвиняванията към Русия за спрените доставки на газ тя бе безапелационна: " Русия в никакъв случай не се е отказвала от отговорностите си съгласно договорите с задграничните си сътрудници, постоянно е осигурявала доставки на въглеводороди на международните пазари. Даже в този момент, когато против нашата страна се подхващат противозаконните дейности - заледяване на валутните средства, в това число заплащанията за газа - Русия продължава да извършва добросъвестно интернационалните си контракти ".

" Многобройните спекулации към новата система за заплащане за съветското “синьо гориво” ни принуждават още веднъж да напомним, че въвеждането й е инициирано не от Русия, а от тези, които са решили, че ние би трябвало да им доставяме газ гратис ", добави тя.

По думите й на процедура за задграничните сътрудници новата система с нищо не се отличава от предходната - те към момента заплащат същата цена, която е закрепена в договорите, за същите размери на горивото.

" На този миг към този момент 14 водещи европейски компании са направили заплащания по новата скица. Още 20 са разкрили съответни сметки в “Газпромбанк”, в това число оператори от Германия и Италия. Доставките в страните, които престанаха да извършват финансовите си отговорности, могат да бъдат възобновени след приемане на възнаграждение по открития ред ", уточни още Елеонора Митрофанова.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР