Объркана е счетоводната политика на Националната здравно-осигурителна каса, това заяви

...
Объркана е счетоводната политика на Националната здравно-осигурителна каса, това заяви
Коментари Харесай

Зам.-здравният министър ​Бойко Пенков: В НЗОК има сбъркана счетоводна политика

Объркана е счетоводната политика на Националната здравно-осигурителна каса, това съобщи в студиото на " Денят стартира " зам. - министъра на опазването на здравето Бойко Пенков. Той разяснява и бюджета на касата очакван за тази година, като сподели, че за първи път има такова огромно повишаване на бюджета на касата с над 400 млн. лв., което разрешава да бъдат изплатени отговорностите към задграничните каси.

По думите на Пенков, тази година в бюджета на НЗОК има планувани 73 млн. лева Това са парите, за които българската национална осигурителна институция е предложила на сдружението на немските каси и на другите да бъдат разплатени. Те са разсрочени отговорности, които са платими към тази година. Ще има поредност от срещи, с цел да може да се възнамерява с непознатите осигурителни институции темпа на разплащане, тъй че да се изчистят всички отговорности, сподели още Бойко Пенков.
 Бойко Пенков - заместник-министър на опазването на здравето: Това го имаше преди 15 години в Европа....Някои хора отиваха да получат лекуване в прилежаща страна. Това наложи да се освободи придвижването на хората да могат да пол учават здравна и различен тип помощ в границите на съюза. Цените и консултациите, които плащаме ние са по-различни от тези, които са като опция.
За пръв път в последните години имаме такова повишаване на приходите в бюджета на касата. Това са над 400 млн. Това ни даде опция преговаряйки с лекарския съюз да променим някои цени, които не бяха пипани десетилетие, добави още Бойко Пенков.
Бойко Пенков - заместник-министър на опазването на здравето: От тук нататък значи, че към този момент ще имаме основанието да търсим работата да бъде добре свършена. Повече пари - по-добро качество. Това, което може да се направи за извънболничната помощ, няма смисъл да плащаме за безценен болничен престой, когато нещо може да се случи вътре. Трябва да се направи преустойностяване на тази услуга на открито.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР